Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

kynutý jablkový závin

0.0
kynutý jablkový závin

Potřebné ingredience

těsto: 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 250 ml mléka, 42 g droždí, 2 vejce, 150 ml oleje, 12 lžiček cukru náplň: strouhaná jablíčka ,skořicový cukr

Postup přípravy

Do mírně teplého mléka nasypeme cukr, rozdrtíme droždí a necháme vykynout.
Do mísy zatím dáme mouku, posolíme, přidáme vejce, olej a nakonec vykynutý kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto. V případě potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky. Necháme pořádně nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu.V těstu je olej a tak se s ním super pracuje.
Každou část vyválíme na tloušťku asi 1 cm, poklademe strouhanými jablíčky a posypeme skořicovým cukrem dle kyselosti jablíček.
Srolujeme jako závin strany zamačkneme k sobě a zatočíme do spodku a přeneseme závin na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem a pečeme při teplotě 190 stupňů asi 25 minut dozlatova.Asi tak v polovině můžeme závin přikrýt pečícím papírem aby se nám nepřipálil. Hned po vytažení z trouby můžeme znovu potřít rozpuštěným máslem nebo olejem a nahoru dáme pečící papír a utěrku a necháme vychladnout.Závin krásně zvláční.
Potom jen pocukrujeme a konzumujeme,mňam,dobrou chuť.
Tip:
Závin se špatně přenáší z válu na plech a proto si na plech dejte pečící papír,vyválejte placku přímo na plechu a tím pečícím papírem si závin zamotávejte je to super a neprotrhne se vám závin při přenášení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lukýšek (upraveno) 14. 2. 2013, 17:47
Opravdu moc dobré těsto. Dělala jsem ho s makovou náplní a byla to lahůdka. Jen jsem místo špetky soli dala dvě malé lžičky. Děkuji za inspiraci Míša
Zrušený účet 27. 9. 2012, 19:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) je vynikající!Děkuji za recept,zkoušela jsem ho dnes na 3 způsoby -ořechy,jablka a tvaroh,těsto je výborné |:o)
nelinka.micinka 11. 7. 2012, 18:26
mňam! Vypadá výborně :-)
bacon 15. 6. 2012, 8:25
:^) (jablka) (hadka) (pes) (pes) (pes) (pes) (mamca) (mamca) (pack) (hello) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (destnik) (skolak) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (jablka) (destnik) (santa) (santa) (santa) (santa) (santa) (santa) (plaz) (plaz) (plaz) (plaz) (plaz) (plaz) (plaz) (&) (&) (&) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@) (@)uuzftfft (wash) (wash) (wash) (mp) (&) (flower) (child9) (child9) (child9) (child9) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (sampus) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (podzim) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie