(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Bílková roláda s čokoládovým krémem
Potřebné ingredience
Těsto: 6 bílků, 170 g práškového cukru, 60 g rozpušťěného másla, 170 g hrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 2 žloutky, 80 g čokolády na vaření, 80 g práškového cukru, 150 g másla
Postup přípravy
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a vyšleháme dohladka. Potom do sněhu střídavě vmícháme po lžících máslo a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Plech vyložíme mastným papírem, rozetřeme na něj těsto, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Těsto i s papírem zavineme do rolády a necháme vychladnout. Z vychladnuté rolády stáhneme papír, potřeme ji krémem, zavineme, vrch rolády potřeme zbylým krémem a vidličkou ozdobíme. Na několik hodin dáme na chladné místo.
Krém: V časti mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vařit, přilejeme mléko rozmíchané s moukou a žloutkami a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme vymíchané máslo a necháme vychladnout.
Krém: V časti mléka rozmícháme mouku a žloutky. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr vaříme za stálého míchání a když začne vařit, přilejeme mléko rozmíchané s moukou a žloutkami a uvaříme hustou kaši. Do ješte teplé kaše přidáme vymíchané máslo a necháme vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
erko
(upraveno)
2. 2. 2008, 15:17
Dobrý den, máte výborný recept Naše rodina miluje Bezé. A takhle i teď si ho můžeme udělat doma. Děkuji E.R.
ILHa
(upraveno)
13. 2. 2008, 21:25
@erko
nemáte za co, rádi se podělíme, nám to taky moooooooooooooc chutná