Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Piškotové těsto - koláč na plech nebo dort (průměr 24 cm) - bez dlouhého šlehání a pomalého přidávání přísad

0.0
Piškotové těsto - koláč na plech nebo dort (průměr 24 cm) - bez dlouhého šlehání a pomalého přidávání přísad

Potřebné ingredience

Piškotové těsto (korpus - 24 cm) • 175 g hl. mouky • 175 g práškového cukru • 175 g Hery • 3 vejce • ½ prášku do pečiva / možné náplně: Jogurtová nebo tvarohová náplň • 1 smetana ke šlehání • ¾ malého bílého jogurtu / 100 g tvarohu • 1 ztužovač šlehačky • cukr dle chuti / Jako koláč na velký plech: poklademe ovocem + posypkou • ovoce dle chuti (nakrájené plátky meruněk, nastrouhaná jablka…) • 40 ml oleje • 80 g práškového cukru • 100 g polohrubé mouky

Postup přípravy

Vše nasypeme do mísy (změklou Heru nakrájíme nožem) a opravdu jen chvilku mixujeme. Jde to hůř – těsto je hustší - nelije se. Rozetřeme ve formě – od středu směrem ven vytvarujeme menší prohlubeň (při pečení se střed vyvýší). Pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 15 min. Vychladnutý korpus rozpůlíme (režnou nití) a naplníme náplní (vyšleháme šlehačku + ztužovač, pak lžící vmícháme oslazený tvaroh / jogurt). Rozetřeme i na povrchu dortu (možná bude zapotřebí více náplně), poklademe ovocem, zalijeme barevným želé.
Totéž můžeme udělat i na plech – přizpůsobíme množství: asi 280 g mouky, cukru, Hery, 5 vajec, 1 prášek do pečiva.
Můžeme také upravit, jako klasickou „buchtu“: rozetřené těsto na plechu poklademe ovocem, posypeme posypkou a upečeme stejným způsobem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie