(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
krém na dort ze žloutků plus krém chantilly
Potřebné ingredience
500ml mléla.......160g cukru krystal....kůra z 1citronu....1vanilk.cukr.....4 žloutky.......70g mouky(nebo škrobu)
Postup přípravy
mléko dáme vařit s citrkovou kůrou a kouskem vanilky(pokud vanilku nemáme,ale misto ní dáme vanilkový cukr,nevaříme........odstavíme vyndáme kousek van.lusku a necháme mléko vychladit.........v misce si vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme i mouku či škrob,to vše přidáme k mléku a poté provaříme za stálého míchání tak aby jsme měli tuhý krém,ten poté odstavíme a dáme vychladit do lednice na několik hodin,krém můžeme použít na dorty,nebo na plnění...........krém je dost tuhý,takže se nadýchá šlehačkou,v případě,že byste chteli jen krém dejte méně mouky.......či škrobu..............
DO studeného krému přidáme vyšlehanou šlehačku(do které dáme ztužovač) jemně od shoru dolů spojíme a máme krém chantilly.....................je výborný na dorty,nebo do listkovéhí těsta...................pokud krémem plníme dort,můžeme přidat i jahody(cca 400g),opereme je,nakrájíme na malé kousky,zasypeme 2lžícemi cukru,pustí štávu,kterou pak použijeme na pocákání korpusu(pokud bude štávy málo,svaříme trochu vody s cukrem a jak vychladne přidáme štávu z jahod.....)jahody potom dáme pod krém-tj.na suchý korpus,na ně pak krém.......
dobrou chuť
DO studeného krému přidáme vyšlehanou šlehačku(do které dáme ztužovač) jemně od shoru dolů spojíme a máme krém chantilly.....................je výborný na dorty,nebo do listkovéhí těsta...................pokud krémem plníme dort,můžeme přidat i jahody(cca 400g),opereme je,nakrájíme na malé kousky,zasypeme 2lžícemi cukru,pustí štávu,kterou pak použijeme na pocákání korpusu(pokud bude štávy málo,svaříme trochu vody s cukrem a jak vychladne přidáme štávu z jahod.....)jahody potom dáme pod krém-tj.na suchý korpus,na ně pak krém.......
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
EVA.Z.
(upraveno)
5. 3. 2014, 17:00
je moc moc dobrý
PETANEK14
(upraveno)
16. 5. 2012, 10:50
to vypadá dobře ,určitě vyzkouším
PETANEK14
(upraveno)
16. 5. 2012, 10:53
@PETANEK14
pokud to tedy budu dělat jako krém do dortu ,bez té šlehačky ,kolik tedy asi té mouky?
sharpeiaia
(upraveno)
18. 5. 2012, 19:07
@PETANEK14
stejne asi tech 70kg aby to bylo hezky tuhé.....ale se šlehačkou se krásně zjemní chuť........dejte radeji pul maizeny(škrobu)a půl mouky.......
PETANEK14
(upraveno)
25. 5. 2012, 12:07
@sharpeiaia
krém se nakonec povedl ,tím,že jsem to měla do dortu ,tak jsem tam zkusila dát máslo a byl super