(recept
si oblíbilo 38 návštěvníků)
Housky bezlepkové
Potřebné ingredience
250 g mouky (dala jsem Jizerku), 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 150 g měkkého tvarohu, 6 lžic mléka, 1 vejce, 6 lžic olivového oleje, semínka (maková, lněná, dýňová, sezamová).
Postup přípravy
Prosejeme mouku s práškem do pečiva. Tvaroh smícháme s mlékem, vejcem a olejem. Přidáme k mouce a vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice. Troubu rozehřejeme na 200 st. Těsto rozdělíme na 8 - 10 dílků a mokrýma rukama děláme bochánky, které dáme na pečící papír. Ostrým nožem uděláme nahoře kříž a posypeme semínky. Pečeme dorůžova a dokud se neotevřou cca 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Přeji dobrou chuť!!!!
Přeji dobrou chuť!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
emotikona
(upraveno)
23. 3. 2015, 15:51
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali nejsou housky po upečení na druhý den gumové, když v nich nejsou kvasnice Děkuji za odpověd
maroušek
(upraveno)
24. 7. 2014, 14:57
dobrý den děkujeme za recept upekla jsem z dvojté dávky posypala sýrem a syn už si pochutnává
asiska
(upraveno)
27. 4. 2012, 14:03
dobrý den,Petro právě jsem dopekla vaše bulky a jsou skvělé dekuji za recept veronika
wingec
(upraveno)
24. 4. 2012, 10:12
super!! moc děkuju za tento recept,najíždíme na bezlepkovou dietu,vyzkouším chci se jen zeptat,zda jste už tyhle housky pekla s novou Jizerkou.. ať se daří,těším se na další recepty zdraví Jana
petsvo
(upraveno)
24. 4. 2012, 21:34
@wingec
Pekla jsem je jen s novou Jizerkou. Celkem mě Jizerka překvapila, že to šlo. Housky jsou dobré. Byl to můj první pokus o housku!!!! Zdravím Petra.
wingec
(upraveno)
25. 4. 2012, 10:24
@petsvo
díky za odpověď,zkusím zdraví Jana