(recept
si oblíbilo 90 návštěvníků)
Kubánské kostky
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 300g cukru, 120g polohrubé mouky, 30g kakaa.
Na potření: marmeláda, 3 banány, 2 pařížské šlehačky,
Čokoláda: 100 g čokolády na vaření, 1 cm Omegy
Postup přípravy
Vyšleháme vejce a cukr do pěny, přidáme mouku a kakao. Těsto vylejeme na menší plech(vymazaný a vysypaný hrubou moukou), já to dělám na pekáčku o velikosti 22x32 cm. Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Vrchní vrstvu upečeného korpusu odstraníme, jde to pěkně. Vychladlý korpus potřeme zavařeninou( já používám meruňkovou), poklademe nakrájenými banány. Vyšleháme si pařížské šlehačky, ty navrstvíme na banány a polejeme čokoládou.
Čokoláda: Nad parou si rozpustíme čokoládu na vaření a kousek ztuženého tuku.
Vrchní vrstvu upečeného korpusu odstraníme, jde to pěkně. Vychladlý korpus potřeme zavařeninou( já používám meruňkovou), poklademe nakrájenými banány. Vyšleháme si pařížské šlehačky, ty navrstvíme na banány a polejeme čokoládou.
Čokoláda: Nad parou si rozpustíme čokoládu na vaření a kousek ztuženého tuku.
Sloupneme vrchní vrstvu upečeného korpusu
Potřeme zavařeninou a dáme banány
Navrstvíme šlehačku
Polejeme čokoládou
Nakrájíme kostky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
santina
(upraveno)
14. 5. 2010, 8:45
můžu to péct i v dortové formě ? Nebo to bude moc těsta do dortové formy
Karelia
(upraveno)
14. 5. 2010, 11:46
@santina
Ano, klidně můžete.
santina
(upraveno)
15. 5. 2010, 8:10
@Karelia
tak zítra jdu na to
Amaalka
(upraveno)
4. 3. 2009, 14:25
monule
(upraveno)
11. 1. 2009, 18:09
včera jsem pekla podle Vašeho receptíku,na babičinu oslavu.Musím moc poděkovat za receptík,protože to je super dobrota.Jen se zaprášilo!A po vánočním cukroví,příjemná změna!Jednoduché,rychlé a obr dobrota!
Karelia
(upraveno)
11. 1. 2009, 22:09
@monule
Zdravím Vás jmenovkyně, těší mě, že jste byla spokojená, protože to je fakt rychlovka.
růžík
(upraveno)
13. 10. 2008, 18:19
Tak jsem včera upekla a jen se zaprášilo,s chutí si brala i tchýně která si hlídá linii a opravdu si sladkého vždy jen zobne
Karelia
(upraveno)
13. 10. 2008, 21:45
@růžík
Tak to mě těší, uspokojit tchýni je vždy velice těžké
Luciášš
(upraveno)
11. 10. 2008, 10:20
hmmmmmmm, jste mi udělala chutě asi je tedy hned upeču
laso
(upraveno)
11. 10. 2008, 10:06
Dobrý den mám dotázek,musí se loupat ta vrchní vrstva? A proč?Děkuji
Karelia
(upraveno)
11. 10. 2008, 13:26
@laso
Oli, to je něco jako u Krtkova dortu, uvidíte sama, ona se nadzvedne a pod ní je nádherně vláčný piškot, který je právě pro tento typ korpusu specifický. Zkuste, uvidíte sama. Monika
aweii
(upraveno)
16. 5. 2008, 20:55
Kostičky vypadají moc dobře, asi udělám na oslavu, jen se zeptám, jestli můžu omegu nahradit něčím jiným a popřípadě čím? děkuji za odpověď hezký večer
Karelia
(upraveno)
16. 5. 2008, 21:08
@aweii
Jakýmkoliv tukem, třeba Ceres Soft. Můžete klidně použít hotovou čokoládu, která se ohřívá ve vodě nebo si jí můžete udělat z kakaa. Pokud budete chtít vědět jak se dělá, písněte.
Brucha Vecha
(upraveno)
9. 10. 2008, 18:27
@Karelia
Dobrý večer, to já bych docela ráda věděla, jak se dělá čokoládka z kakaa . Můžete mi to prosím prozradit?
Karelia
(upraveno)
10. 10. 2008, 23:11
@Brucha Vecha
Radko omlouvám se, všimla jsem si Vašeho dotazu až teď, takže: 8 dkg moučka cukru 5 dkg másla 2 dkg kakaa 2 PL mléka,1 cm ztuženého tuku Nad parou vše zahřejem nebo můžete v kastrúlku rovnou na plotně, ale pozor....na mírném ohni mícháme do zhoustnutí.
aweii
(upraveno)
16. 5. 2008, 21:18
@Karelia
takhle mi stačí odpověď, mockrát děkuji jste hodná. Pak písnu jak chutnalo. Mějte se krásné
KJDMK
(upraveno)
20. 4. 2008, 14:41
Řezy jsou V Y N I K A J Í C Í!!!!!!!DĚKUJI VÁM ZA RECEPTÍK . Klára+
Karelia
(upraveno)
20. 4. 2008, 22:34
@KJDMK
No to je Ú Ž A S N Ý komentář . Děkuji.
Karelia
(upraveno)
28. 3. 2008, 19:56
Tak dnes jsem dělala opět,veliký úspěch jako obvykle! Jen místo čokolády na vaření jsem posypala povrch hustě čokoládovou rýží.
Ivca+tobisek
(upraveno)
22. 2. 2008, 13:53
už se peče, už to voní a to jsem chtěla být zítra hubená na ples... no snad příště jinak mám bezlepkovou dietu, tak tam dávám bezlepkovou mouku.. a nemusíme moc banány v dezertech, tak myslíte že to půjde bez nich?
Karelia
(upraveno)
25. 2. 2008, 11:35
@Ivca+tobisek
Určitě to půjde i bez banánů!!!!!!!!!!!!!!
kapaja
(upraveno)
3. 2. 2008, 16:41
Tak máme vyzkoušeno a můžu jenom potvrdit, že tahle dobrota nejen skvěle vypadá, ale taky skvěle chutná!!! Děkuji za výborný recept, všem moc chutnalo
Karelia
(upraveno)
3. 2. 2008, 19:09
@kapaja
Tak to mě moc těší!!!
buši
(upraveno)
28. 1. 2008, 22:31
A kde je RUM ??? To by se Fidelovi nelíbilo
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 22:51
@buši
Lukrato
(upraveno)
28. 1. 2008, 21:31
Ježiš to musí bejt ale dobrota !!! Při první příležitosti vyzkouším !!!!
Karelia
(upraveno)
29. 1. 2008, 9:50
@Lukrato
Jé, od takové kuchařinky,mě to obzvláště těší
Szera
(upraveno)
28. 1. 2008, 19:51
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 20:54
@Szera
shuli
(upraveno)
28. 1. 2008, 19:35
JUUUUU,to je nadhera. Akorat jsem si udelala kafe a presne tohle mi k tomu chybííííí.
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 20:24
@shuli
pavka5555
(upraveno)
28. 1. 2008, 17:49
Mám dotaz pařížskou šlehačku normálně koupím?
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 17:52
@pavka5555
Ano pařížská šlehačka se prodává už hotová. A takto se dá připravit- 2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %), 2 čokoládky ledové kaštany. nebo:2 šlehačky, 3-4 lžíce kakaa, 2 lžíce cukru krupice. Příprava pařížské šlehačky: Do šlehačky přidáme kakao, cukr a důkladně rozmícháme, nesmíme však šlehat. Za stálého míchání přivedeme do varu, odstavíme a necháme v lednici do druhého dne. Příští den pařížskou šlehačku ušleháme.
pavka5555
(upraveno)
28. 1. 2008, 18:01
@Karelia
Díky za radu
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 19:00
@pavka5555
No vůbec není zač
2007
(upraveno)
28. 1. 2008, 16:45
tak jeliokož mi sežrali banány ,tak jsem udělala na půl banán na půl kivi a je to báječné skvělej receptík děkujeme
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 17:53
@2007
Rio, ovoce je vhodné jakékoliv...já jako obměnu dávám i kompotovaný ananas nebo mandarinky.
kapaja
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:42
No to je nádhera už na pohled, hned by se do toho člověk pustil Ukládám do oblíbených a brzo vyzkouším
Karelia
(upraveno)
27. 1. 2008, 20:08
@kapaja
Zkuste...je to rozhodně jednodušší než Kubánský dort, který mám ve svých receptech.
Kordulka
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:26
mnáám už jsem to jedla pod jiným názvem a je to moooooooooooooooc dobrý ..sama to asi nezvládnu jak dlouho pečete korpus a na kolik st ??Díky moc.♥
Karelia
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:38
@Kordulka
Laďko, v receptu je to uvedeno, asi jste si nevšimla....180°C 30 minut.
Kordulka
(upraveno)
27. 1. 2008, 20:11
@Karelia
No jo ..já otroubená díky moc !!!!
Karelia
(upraveno)
27. 1. 2008, 20:22
@Kordulka
To je naprosto v pohodě
2007
(upraveno)
27. 1. 2008, 17:54
vzkoušíme vypadá to krásně
Karelia
(upraveno)
27. 1. 2008, 19:09
@2007
A je to rychlé, lehké a báječné
2007
(upraveno)
28. 1. 2008, 15:55
@Karelia
už peču tak doufám,že se mi to povede a bude k jídlu
Karelia
(upraveno)
28. 1. 2008, 16:10
@2007
Tak dejte vědět, jak jste dopadla