(recept
si oblíbilo 34 návštěvníků)
Tvarohová buchta úsporná
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 1 - 1,5 dcl mléka, 1 dcl oleje, 2 vejce 1/2 hrnku cukru, 1 prdopeč, 2-3 lžíce kakaa ,500 g tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku cukru, těsto bude husté ... můžete přidat i sem tam švestku nebo povidla, kombinace je výborná ... ev. i jiné ovoce ...
Postup přípravy
Vejce rozšlehám šlehačem s cukrem na pěnu, přiliji mléko (ne uplně studené z lednice¨, musí mít pokojovou teplotu, i třeba trošku více, když je těsto moc husté ), olej, přisypu mouku a prcopeč, promíchám a opatrně vše vyšlehám,
2 tvarohy z vaničky smíchám s vanil. cukrem a cukrem, klidně i méně cukru, záleží, jak to máte rádi,
třetinu těsta oddělím do misy, ke dvěma třetinám přidám kakao,
tmavé těsto vliji do pekáčku, na něj lžící nandávám po lžičkách tvaroh, zbytek přeliji světlým těstem (liji po lžičkách) a jestli si ještě nechám 1-2 lžíce tmaveého, tak nandám také, celý vrch pak přejedu uhrazovačkou do rovna. Peču při 170 stupních, až je vrch zlatavěhnědý.
Super ke kávě na neděli či na snídani kdykoli.
Když si hraju, může se na teplou nastrouhat čokoláda či poleva a klidně i šlehačka po upečení ...
Někdy přidám do světlého těsta citr. kůru nebo rum ...
může se dát trošku více mléka a ev. méně oleje ... záleží na každém ...
2 tvarohy z vaničky smíchám s vanil. cukrem a cukrem, klidně i méně cukru, záleží, jak to máte rádi,
třetinu těsta oddělím do misy, ke dvěma třetinám přidám kakao,
tmavé těsto vliji do pekáčku, na něj lžící nandávám po lžičkách tvaroh, zbytek přeliji světlým těstem (liji po lžičkách) a jestli si ještě nechám 1-2 lžíce tmaveého, tak nandám také, celý vrch pak přejedu uhrazovačkou do rovna. Peču při 170 stupních, až je vrch zlatavěhnědý.
Super ke kávě na neděli či na snídani kdykoli.
Když si hraju, může se na teplou nastrouhat čokoláda či poleva a klidně i šlehačka po upečení ...
Někdy přidám do světlého těsta citr. kůru nebo rum ...
může se dát trošku více mléka a ev. méně oleje ... záleží na každém ...
Tady po upečení v pekáčku
Tady tmavý v řezu
Tady jen tmavá variace ... tvaroh kydnutý sem tam a lehce rozmíchaný vidličkou :-)
opačná varianta ... světlé dole, tmavé nahoře :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
SONULKA
(upraveno)
4. 1. 2015, 13:55
nekup to
(upraveno)
11. 2. 2014, 10:55
Už je v troubě a voní krásně
laskonka333
(upraveno)
30. 7. 2013, 16:45
piwi
(upraveno)
30. 7. 2013, 16:20
Ahojky Taky jsem včera udělala ,chtěla jsem nejdřív prošívanou deku ale pak nějakou změnu ,je dobrá a hlavně rychlá .
sesemka
(upraveno)
1. 8. 2013, 19:08
@piwi
DĚKUJI, NĚKDY PŘIDÁM POVIDLA, NĚKDY DĚLÁM MÉNĚ TMAVÉHO TĚSTA ATD ... HLAVNĚ JE RYCHLÁ
patlína
(upraveno)
14. 3. 2013, 10:06
buchta je výborná, hned snědená. Jen přidávám trochu víc mléka
Stanna
(upraveno)
23. 6. 2012, 16:32
pekl jste někdo tutu buchtu?
limetka.29
(upraveno)
9. 3. 2013, 18:06
@Stanna
právě jdu na to