(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Krůtí (kuřecí) kapsy s romadurem
Potřebné ingredience
Silnější plátky krůtích (kuřecích) prsou (asi 4 cm) odblaníme, nařízneme kapsu a vyplníme sýrovou směsí. Ta se vytvoří rozhňahňáním 1 romaduru, 1 cibule a na lepší rozmělnění jsem přilila trochu kefíru (lze i třeba mléko), přidala jsem bazalku a oregáno. Maso osolíme, opepříme, posypeme kořením (my rádi adžiku nebo kari - koření si zvolte dle vlastní chutě). Toť vše, náplň je akorát na 4 porce.
Postup přípravy
Naplněné kapsy spíchneme párátky, nandáme do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem a dáme na chvíli do trouby nepřikryté zatáhnout. Poté lehce podlijeme, přiklopíme a pečeme na 200°C, ke konci pečení odkryjeme a dopečeme kůrčičku.
Neděste se, když při pečení sýr trochu vyteče, udělá spolu s podlitím pěkné blátíčko na polití.
Jako přílohu jsme měli celerové hranolky z detoxu od Mačingové.
Dobrou chuť.
Neděste se, když při pečení sýr trochu vyteče, udělá spolu s podlitím pěkné blátíčko na polití.
Jako přílohu jsme měli celerové hranolky z detoxu od Mačingové.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eillee
(upraveno)
4. 6. 2012, 23:29
Sbíhají se mi sliny, určitě někdy vyzkouším
Vanusak
(upraveno)
5. 6. 2012, 9:13
@Eillee
Lucko, je to jednoduché jak facka a výborné, ten romadur vůbec teplý není cítit.