(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kuřecí ragú s houbami a omáčkou-děkuji labuznik.com
Potřebné ingredience
Ingredience •600 g kuřecích prsíček •2 lžíce přepuštěného másla •1 cibule •600 g různých hub •200 g smetany •sůl •pepř •1/2 svazku zelené petrželky •šťáva z 1/2 citronu Doporučená příloha •Podáváme s houskovými knedlíky.
Postup přípravy
Postup
1. Kuřecí maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na 1 lžici přepuštěného másla ho ze všech stran opečeme. Vyjmeme z kastrolu a uložíme do tepla.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku přepuštěného másla necháme zesklovatět.
3. Houby očistíme, omyjeme, osušíme a větší rozkrájíme. Přidáme je k cibuli do kastrolu a za stálého míchání prudce opečeme.
4. Přidáme kuřecí maso a vše zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a 10 min. dusíme.
5. Petržel omyjeme, osušíme, jemně nasekáme a přimícháme k ragú. Dosolíme a ochutíme citronovou šťávou.
1. Kuřecí maso omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kostičky. Na 1 lžici přepuštěného másla ho ze všech stran opečeme. Vyjmeme z kastrolu a uložíme do tepla.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku přepuštěného másla necháme zesklovatět.
3. Houby očistíme, omyjeme, osušíme a větší rozkrájíme. Přidáme je k cibuli do kastrolu a za stálého míchání prudce opečeme.
4. Přidáme kuřecí maso a vše zalijeme smetanou. Osolíme, opepříme a 10 min. dusíme.
5. Petržel omyjeme, osušíme, jemně nasekáme a přimícháme k ragú. Dosolíme a ochutíme citronovou šťávou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
23. 4. 2012, 14:04
nahlásit