(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vepřové na hořčici
Potřebné ingredience
vepřové plecko nebo ramínko (asi 1 - 1,5 kg) 2 velké cibule olej mletý kmín, mletá sladká paprika plnotučná hořčice (asi 3 PL) polohrubá mouka a mléko na zahuštění (místo mléka možno i voda) sůl
Postup přípravy
Cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme vepřové maso vcelku opečeme po všech stranách a obalíme směsí cibule, kmínu a papriky a dusíme v malém množství vody doměkka. Měkké maso opláchneme od směsi, vyndáme a do omáčky přidáme vodu, plnotučnou hořčici a zahustíme moukou s mlékem.
vynikající s houskovými knedlíky
vynikající s houskovými knedlíky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé