(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Plněný chléb - inspirace na Dámě, trochu přizpůsobené
Potřebné ingredience
260 ml podmáslí necelá lžíce octa 2 lžíce oleje 1 lžička soli 1/4 lžičky drceného kmínu (dala jsem celý, ničemu to nevadí) česnek sušený nebo čerstvý, já použila 2 stroužky čerstvého 200 g hladké mouky 100 g mouky na domácí chléb (směska, jsou v ní různé mouky) 80 g celozrnné žitné mouky 2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého (použila jsem čerstvé) kečup, šunka, sýr, pažitka, co kdo má rád
Postup přípravy
Vše dát do pekárny na program Těsto, po zamíchání a vykynutí vyndat, rozválet na plát, pomazat kečupem - já použila ostrou chilli omáčku, jen slabou vrstvičku, na to jsem dala šunku, sýr, posypala jsem pažitkou nakrájenou na kousky. Zamotat do rolády, pomazat vodou, posypat sezamovým semínkem a nechat asi 40 minut kynout.
Potom péci na 180 stupňů asi hodinu, po půl hodině pečení jsem nahoru dala alobal, aby se chleba nepřipálil.
Po vychladnutí a zakrojení konstatuji, že těsto je krásně vláčné, příště zkusím upéct jen chleba, bez plnění, vypadá opravdu dobře. (už jsem 1/4 snědla :-)) )
Potom péci na 180 stupňů asi hodinu, po půl hodině pečení jsem nahoru dala alobal, aby se chleba nepřipálil.
Po vychladnutí a zakrojení konstatuji, že těsto je krásně vláčné, příště zkusím upéct jen chleba, bez plnění, vypadá opravdu dobře. (už jsem 1/4 snědla :-)) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Strepitula
(upraveno)
26. 7. 2012, 10:33