Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Vánočka

0.0
Vánočka

Potřebné ingredience

750g mouky MIX-B Schaer, 120g cukru (krupice), 1 kávová lžička soli, 125g Hery, 3 žloutky, 10g sušeného nebo 40g čerstvého droždí, 400-450ml. mléka, hrst rozinek a mandlí (zapracovat do těsta ručně až po vykynutí), hořká čokoláda nebo celé mandle na ozdobu povrchu

Postup přípravy

Vánočku zadělávám v domácí pekárně.Program těsto. Při hnětení těsta kontrolujeme hustotu- musí být vláčné! Množství těsta odpovídá dvěma vánočkám.Já dělám jednu velkou napříč na plech. Povrch potíráme vejcem a zdobíme čokoládou nebo mandlemi. Pečeme na pečícím papíře při telotě 150 stupňů C asi 45 min. Vánočka podle tohoto receptu mi jako jediná chutí připomíná tu z klasické mouky a u mě tenhle recept vyhrál na 100% tak se s vámi o něj musím podělit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Silvie16 1. 12. 2014, 12:53
Dobrý den,necháváte těsto v pekárně i vykynout nebo po smíchání ihned spletete vánočku a poté necháte na plechu vykynout?Děkuji (andel)
Jitulina11 10. 2. 2016, 11:20
@Silvie16 Dobrý den. Těsto v pekárně nechávám i vykynout.
gabka74 17. 11. 2012, 17:26
Děkuji za recept.Je výborná,dělala jsem z poloviční dávky.Bez mandlí a rozinek .Na vánoce určitě u nás nebude chybět. (Y) (Y) (F) (clamp)
andrea105 20. 4. 2012, 19:25
Vianočka vyzerá báááječne (Y) (Y) (Y) (Y) Dá sa robiť aj z polovičnej dávky? Vyskúšala by som.
Jitulina11 24. 4. 2012, 9:54
@andrea105 Dobrý den Andreo.Určitě vánočku můžete udělat i z poloviční dávky.Ta mouka od scharu je celkem drahá, ale výsledek určitě stojí za to a s těstem se i jakž tak dobře pracuje.Normálně jsem motala prameny jako na vánočku z normálního těsta.Akorát to je o hodně měkčí a musí se opatrně...Tak ať vám výsledek chutná. (F) (L)
Hanulka2 20. 6. 2012, 17:31
@Jitulina11 Dobrý den Jitko, dá se použít Jirerka? Nebo mám ještě mouku CHlebová směs. Nezkoušela jste? myslíte, že by byl rozdíl, kdybych použila např. tu jizerku? Dnes dcerce potvrdili alergii na lepek a také na bílek. Takže Váš recept se mi velmi zamlouvá :o)
Jitulina11 13. 8. 2012, 19:39
@Hanulka2 Hani dobrý den.Tenhle konkrétní recept jsem z jiné mouky zatím nezkoušela.Ale z Jizerky jsem dělala jiné recepty na vánočku a bylo to pečené v dom.pekárně.Rozhodně to mělo jinou specifickou chuť a určitě by to nešlo umotat z pramenů jako tahle.Ale jestli máte keramickou formu na vánočku, tak by se to tam dalo vlít jako lité těsto a pak ten tvar vánočky upéct takle.Musela by ste to prostě zkusit.Mě osobně ty vánočky z Jizerky nechutnají.Mouku od Scharu kupuji v Globusu.Ta vánočka je z ní fakt výborná.Jen to vyjde trochu dráž...Ale zase když se to nepeče každý den..Přeji Vám hodně zdaru a šťastných pokusů při zahájení pečení BLP pečiva.Já toho už hodně zkazila..A to zamrzí, když je to tak drahé.
Hanulka2 1. 9. 2012, 18:12
@Jitulina11 Jitko, tak dnes jsem vánočku upekla a je vážně (Y) (Y) (Y) Směle se vyrovná normální vánočce :-) trochu jsem se toho bála, protože jsem už některé bezlepkové výtvory vyhazovala.. a to opravdu mrzí.. je s tím práce, drahé je to a pak se to nedá jíst :-( Pekla jsem ji z poloviční dávky a i tak vyšla krásná dost velká vánočka. Už ji mám nakrájenou v mrazáku, snad bude po vytažení stejně dobrá (H) Takže moc děkuji za recept, zařazuji do svých top bezlepkových recept (L)
Jitulina11 18. 11. 2014, 21:51
@Hanulka2 Jsem moc rád, že se Vám vánočka povedla a že chutná. To mě opravdu moc těší. (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie