(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 bílé nebo česnekové tofu, 2 manší mrkve, 1 cibule, sůl, česnek, 5 lžic špaldové celozrnné mouky, 2 lžíce maizeny, majoránka od Sonnentor
na omáčku: 1 lžíce bio hořčice, 3 lžíce šťávy z bio citronu
Postup přípravy
Tofu si rozdrolíme v rukou, přidáme nahrubo nastrouhané mrkve, najemno nasekanou cibuli, suché ingredience, česnek, majoránku, sůl. Vypracujeme tužší těsto a smažíme menší placičky na bio palmovém oleji. Placičky máčíme v omáčce a poté jíme
Většina mých receptů jsou z biokuchařky Haničky Zemanové
Většina mých receptů jsou z biokuchařky Haničky Zemanové
Toto je opravdu kvalitní a vynikající hořčice. Neobsahuje konzervanty ani umělá barviva. Taková hořčice je opravdovým lékem. Její recept je několik století starý. Hořčičná semena jsou mletá na kamenech.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cue24
(upraveno)
31. 10. 2013, 14:24
výbornééé, dělala jsem včera k večeři a všichni jsme si moc pochutnali
laskonka333
(upraveno)
18. 11. 2012, 11:04
MatildaH
(upraveno)
25. 10. 2011, 8:19
Včera jsme měli k obědu a moc jsme si pochutnali
sonka
(upraveno)
18. 11. 2012, 10:22
@MatildaH
To jsem moc ráda!
RomcaSM
(upraveno)
3. 2. 2008, 22:29
Soni, chci se zeptat nevíte jak je to s výrobky ze soji-tofu, sojove mléko atd.-od jakeho věku mohou děti používat? je 18 měsíců, tak nevím jestli už jí mohu občas dát do jídla třeba uzené tofu, nikde jsem to zatím nenašla.
sonka
(upraveno)
4. 2. 2008, 9:14
@RomcaSM
Romanko, četla jsem, že se sojovými výrobky by se to nemělo přehánět, vyjímkou je Tempeh, miso a tamari nebo Shoy omáčka, ty jsou fermentované a škodlivé látky ze soji se tím minimalizují. Já bych prozatím kupovala Tempeh, Tofu bych podávala občas a zázadně v biokvalitě. JInak takové ty sojové boby nebo sojovou drť bych nedávala vůbec a nikomu v rodině. Namísto sojového mléka bych raději dávala malému ovesné nebo rýžové. Soju jen v bio kvalitě, jen tak máte jistotu, že nebyla gen. upravovaná a chemicky stříkaná. hezký den
RomcaSM
(upraveno)
8. 2. 2008, 13:26
@sonka
Děkuju za radu
bellarose
(upraveno)
30. 1. 2008, 11:59
Vaše recepta mám moc ráda, sama nejím maso ale už od dětství a teprve teď se začínám zajímat, jak to vegetariánství nějak projevit v receptech. Jste skvělá, vždy se těším až přidáte něco nového! Děkuji za inspirace
sonka
(upraveno)
30. 1. 2008, 13:24
@bellarose
Marti, díky! Není to všechno z mojí hlavy, je to z receptů Hany Zemanové Ona má ty recepta tak chutně sladěné . . .