(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Fudge brownies - výborná anglická specialita
Potřebné ingredience
Těsto: 100g másla, 100g čokolády na vaření, 100g cukru, 2 vejce, lžíce kakaa, špetka soli, 70g hladké mouky, 70g nalámané mléčné čokolády, půl prášku do pečiva. Krém: 250g sýru ricotta (nebo Philadelphia), 1 žloutek, 80g cukru
Postup přípravy
Chtěla jsem vyzkoušet něco mimo naší českou kuchyni. A co jiného než nejoblíbenější klasiku v Anglii. Chuťově jiné, nedokážu přesně popsat, ale vynikající. Sklidil obrovský úspěch, tak snad bude chutnat i vám... I když v originále byl název moučníku cheesecake, tak jsem ho kvůli reakcím raději zrušila. Nechtěla bych, aby někoho název odradil od zkoušky této dobroty.
Rozehřejeme máslo a čokoládu, přidáme ostatní a zamícháme. Jestli bude těsto moc husté, přidejte trochu mléka. Nakonec přidáme nalámenou mléčnou čokoládu. Já používám duté figurky (velikonoční, vánoční, Mikuláše...) - když nedáte, nic se nestane. Malý plech (menší dortovou nebo koláčovou formu) vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme. Na tmavou náplň rozetřeme utřený krém. Místo sýru ricotta můžeme použít např. sýr Philadelphia v nejhorším případě cotage nebo tvaroh - ale nebude to už ono. Vrstvy potom můžeme vidličkou promíchat, aby vzniklo mramorování. Pečeme cca 30 minut při 180°C.
Rozehřejeme máslo a čokoládu, přidáme ostatní a zamícháme. Jestli bude těsto moc husté, přidejte trochu mléka. Nakonec přidáme nalámenou mléčnou čokoládu. Já používám duté figurky (velikonoční, vánoční, Mikuláše...) - když nedáte, nic se nestane. Malý plech (menší dortovou nebo koláčovou formu) vyložíme pečícím papírem a těsto rozetřeme. Na tmavou náplň rozetřeme utřený krém. Místo sýru ricotta můžeme použít např. sýr Philadelphia v nejhorším případě cotage nebo tvaroh - ale nebude to už ono. Vrstvy potom můžeme vidličkou promíchat, aby vzniklo mramorování. Pečeme cca 30 minut při 180°C.
V hrnci rozpusíme čokoládu a máslo
Přidáme vejce a cukr a utřeme. Pak i ostatní přísady
Nakonec nalámanou čokoládu
Utřeme si náplň
Na malý plech dáme tmavé těsto
a na ní světlý krém
vrstvy vidličkou promíchejte. Příště promíchám víc. Ale nemusíte míchat vůbec.
Upečeno
dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
28. 10. 2017, 16:22
Určitě brzy vyzkouším,díky za receptík.
Ninouš
(upraveno)
24. 7. 2015, 9:53
Tak jsem včera pekla-je moc dobrá Jen příště nedám do těsta mléčnou čokoládu,ať to nenï tak sladké. Díky za recept,zase něco jiného.
emilek :-)
(upraveno)
1. 11. 2012, 16:02
Problém tohoto koláče je v tom, že je hrozně žravé už to těsto Je vynikající, peču ho už po několikáté a vždycky má úspěch
Ledura
(upraveno)
3. 7. 2012, 21:39
janice
(upraveno)
29. 4. 2012, 12:20
Fakt bašta. Budu jak koule jestli to budu píct častěji Bude to pro mě lekce v sebeovládání
mnamnulka
(upraveno)
1. 5. 2012, 20:49
@janice
Tak držím palce
kevababy
(upraveno)
21. 4. 2012, 12:31
Tato buchta se jmenuje Fudge brownies a je vynikajici
mnamnulka
(upraveno)
21. 4. 2012, 20:46
@kevababy
Děkuji. Jestli vám to nebude vadit, tak použiji tento název, tak tady chudinka recept není tak bezejmenný. Snad už tento název nikomu vadit nebude.
PavliBP
(upraveno)
19. 4. 2012, 10:40
vypadá úžasně , šlo by použít mascarpone? ... jinak sranda, jak tu každý oponuje, že to není cheesecake, ale když sem někdo vloží recept s názvem tiramisu a je to z pomazánkového másla, tak u toho nikdo ani nepípne ... tohle je prostě takový "zastřený" cheesecake
Lara2
(upraveno)
22. 7. 2015, 14:21
@PavliBP
Já dávám mascarpone, je to takové vlhké, luxus nad luxus!!!!!!!!!! každá návštěva si odnáší recept?
umaxíka
(upraveno)
21. 4. 2012, 10:01
@PavliBP
ricotta ma vice susiny, mascarpone je hodne tucne, ale za zkousku to stoji, ale aby se to na tom pak nerozteklo. jinak je to mnamozni, vyzkousela jsem obe varianty, s tvarohem- bylo to velmi dobre jen ten tvaroh tam hodne "vycnival-chuti", a s ricottou je to vzdusne, lehke, pekne to podporuje chut celeho kolace musim jeste vyzkouset mascarpone
mnamnulka
(upraveno)
19. 4. 2012, 21:27
@PavliBP
O mascarpone jsem také uvažovala. Ale také nevím. Vlastně jsem mascarpone nikdy nepekla, jen používala do studené kuchyně... Takže neporadím...
Amiska
(upraveno)
19. 4. 2012, 10:31
neni to brownies??
mnamnulka
(upraveno)
19. 4. 2012, 9:40
Holky O.K. - název jsem zrušila. Sice se v originále tak jmenoval, ale uznávám, že to tipický cheesecake není. Snad nyní tuto dobrotu někdo zkusí bez ohledu na název... Díky.
chucky 1111
(upraveno)
4. 7. 2012, 6:15
@mnamnulka
já určitě!!
Basic
(upraveno)
18. 4. 2012, 23:29
Toto není cheescake, ale špatné to určitě nebude.
vveronika79
(upraveno)
18. 4. 2012, 20:23
Koláč vypadá dobře, jen bych změnila název - tohle má k cheesecake hodně daleko
Mia74
(upraveno)
18. 4. 2012, 20:21
No, cheescake to opravdu není, to už bych to spíše přirovnala ke brownies, ale tam je více čokolády
Inkakos
(upraveno)
18. 4. 2012, 17:38
Dort byl vynikající, super recept . ale určitě bych ho nenazvala Cheesecake, originální Cheesecake má tenký sušenkový korpus (nebo korpus vzhledově podobný lineckému) a "tělo" tvoří vysoká vrstva krémového sýru Philladelphia
mnamnulka
(upraveno)
18. 4. 2012, 21:48
@Inkakos
Hmmmm... tak to nevím. Takto to bylo uvedeno na anglickém webu - zkoušela jsem několik cheescake, ale tento byl jednoznačně nejlepší. Ricotta je také krémový sýr jen je asi o polovinu levnější než Philladelphia.
palisandra
(upraveno)
18. 4. 2012, 23:05
@mnamnulka
O to nejde, ale tohle jsou proste takove cheesecake brownies, taky oblíbené, ale není to cheesecake. Ale dělají se často, viz třeba tady, hodně podobné http://vilemina.blog.cz/1204/vecere. Cheesecake samotný - tenká vrstva křupavého těsta dole, hodně sýrové náplně na tom, sýry jsou různé, to je fakt.