(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jahelník s jablky
Potřebné ingredience
250 g bio jáhel 100 g třtinového cukru 1,5 litru mléka 2 vejce špetka soli jablka (ovoce se může dát jakékoliv jenom bez skořice) skořice máslo
Postup přípravy
jáhly 2x spaříme horkou vodou , do 1,25 l vařícího mléka dáme cukr,sůl a spařené jáhly,vaříme do měkka -až to zhoustne,do vyššího pekáčku(,zapekací misky nebo jí dělám i v dortové formě) dáme půlku směsi, na to nastrouhané jablka(tak 2),zasypeme skořicí a na to zbytek směsi. V 0,25 l mléka rozkvedláme vajíčka,nalejeme na jahelník,poklademe pár plátků másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby do zlatova :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kymama
(upraveno)
9. 3. 2017, 22:14
výborný a rychlý recept, zkoušela jsem se švestkami a skořicí a moc nám chutnalo. Diky za recept
piskotka8
(upraveno)
14. 10. 2012, 13:27
tak už vařím jáhly, teším se na to
koblizek63
(upraveno)
17. 4. 2012, 19:24
tak to musím zkusit,dík za recept
lucinacek
(upraveno)
20. 4. 2012, 21:23
@koblizek63
zkuste,myslím,že si pochutnáte