(recept
si oblíbilo 152 návštěvníků)
TVAROHOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
Tmavé těsto potřebujete: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 2 vejce, 180 ml mléka, 130 ml oleje. Světlé těsto: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 180 g cukru moučka, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mléka.
Postup přípravy
Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super
Já jsem na to ještě dala kompotované krájené broskve,zapadnou dovnitř a je to ještě úžasnější.Buchta je super vláčná taková mokrá a pokud vydrží tak je druhý den ještě lepší.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...
JEDEN TIP NA KONEC:
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super
Já jsem na to ještě dala kompotované krájené broskve,zapadnou dovnitř a je to ještě úžasnější.Buchta je super vláčná taková mokrá a pokud vydrží tak je druhý den ještě lepší.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...
JEDEN TIP NA KONEC:
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
22. 4. 2014, 18:30
nahlásit
Tailor
(upraveno)
22. 4. 2014, 16:25
Buchta je úplně skvělá,vláčná a lahodná jedno z mála těst,kdy se mi nepropadne tvaroh a neudělá takové ty vlny Děkuji
nahlásit
Hannnah
(upraveno)
9. 3. 2013, 22:18
nahlásit
LEDNICE1
(upraveno)
2. 12. 2012, 14:02
JÁ PEKLA DNESKA ,OPRAVDU VÝTEČNÁ .MOKRÁ...PROSTĚ SUPER.NA ZÍTRA URČO NEZBYDE ,DÍKY ZA RECEPT
nahlásit
Obchůdek pro radost
(upraveno)
27. 8. 2012, 11:52
Super receptík doporučuji, včera jsem ji upekla a byla hned pryč, výborná
nahlásit
kikina41
(upraveno)
10. 6. 2012, 22:08
Můžu jenom chválit,opravdu výborná Jana
nahlásit
katerina.h
(upraveno)
12. 5. 2012, 19:13
Dnes odpoledne jsme s potomky pekli (zábava v dešti) a je, resp. byla vynikající Budu určitě opakovat. Vláčná byla hned po upečení
nahlásit
evabin
(upraveno)
9. 5. 2012, 22:58
Výborný, zkusila jsem s broskvemi a snězený byl hned!
nahlásit
solvi
(upraveno)
6. 5. 2012, 11:57
Díky za receptík, moc dobrý koláček
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
1. 5. 2012, 9:14
Výborná
nahlásit
evikk84
(upraveno)
22. 4. 2012, 9:57
Tak jsem včera večer upekla(schválně pozdě večer,aby do druhého dne zvlhnul a nesnědl se dřív) je vynikající,na druhej den krásně zvlhnul a je moc dobrej,určitě udělám zase.
nahlásit
tygrova
(upraveno)
19. 4. 2012, 8:08
Mám doma tvaroh a už týden, přemýšlím kam ho dám,no a už mám jasno.Díky
nahlásit
janaSibova
(upraveno)
19. 4. 2012, 8:58
@tygrova
Ilčo tak potom písněte jak to dopadlo.Určo budete spokojená.
nahlásit
hheellaa
(upraveno)
19. 4. 2012, 2:18
Jani je to lahůdka Díky za receptík
nahlásit
janaSibova
(upraveno)
19. 4. 2012, 7:34
@hheellaa
Helenko není vůbec za co děkovat.Jsem ráda,že chutná.Poprvé jsem ho udělala a do druhého dne nevydržel a tak jsem dělala druhý den znova navíc s těma broskvema a byl uplně úžasnej,mňam.Na Slovensku mám tchyni a když jsem to tam přivezla všichni chtěli recept právě pro tu vláčnost a chuť.Přeji krásný den plný sluníčka...No sluníčko nevidím ,mějte se krásně,Jana
nahlásit
janaSibova
(upraveno)
19. 4. 2012, 7:43
@janaSibova
jo a ještě jsem do receptíku připsala jednu zapomenutou radu kterou mám od tchyně a je k nezaplacení.Možná že to někdo dělá já to nevěděla.Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Dělám to podle tchyně už se vším co vyndám z trouby a je to všechno pak hned měkkoučké neoschnuté,řezy,buchty,makové záviny atd... Takže holky PEČENÍ ZDAR
nahlásit
Krupino
(upraveno)
18. 4. 2012, 19:05
právě jsem dopekla a je to dokonalé
nahlásit
janaSibova
(upraveno)
18. 4. 2012, 19:42
@Krupino
To jsem ráda Romčo.Počkejte jak bude super mokroučká ,vláčná zítra..teda pokud Vám něco zůstane
nahlásit
rybickarybka
(upraveno)
17. 4. 2012, 21:17
zrovna řeším, kterou tvarohovou buchtu upeču na víkend, takže díky za tip!
nahlásit
janaSibova
(upraveno)
18. 4. 2012, 19:40
@rybickarybka
určo doporučuju zrovna tuto.Opravdu se zdá,že je toho těsta málo,sotva jsem ho rozetřela na velký plech,potom jsem dala tvarohovou náplň a nahoru už mě nezbylo na pocákání skoro nic z tmavého těsta a tak jsem podruhé udělala toho tmavého těsta ještě půlku navíc ale už to potom byla zase moc vysoká ta buchta jak vyběhla při pečení a nebylo to ono.
nahlásit
darinka30
(upraveno)
16. 4. 2012, 19:21
super uz som robila aj ja..
nahlásit