Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 152 návštěvníků)

TVAROHOVÁ BUCHTA

0.0
TVAROHOVÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

Tmavé těsto potřebujete: 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 2 vejce, 180 ml mléka, 130 ml oleje. Světlé těsto: 500 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 180 g cukru moučka, 1 balení vanilkového pudinkového prášku, 200 ml mléka.

Postup přípravy

Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do pečiva a nastrouhanou kůru z citronu. Dobře ručním šlehačem promíchejte, a až nakonec lehce metličkou vmíchejte mouku.
Teď ta tvarohová část: Opět vyšlehejte vajíčka s cukrem (tentokrát moučkovým), přidejte vanilkový cukr, pudinkový prášek, mléko a nakonec i měkký tvaroh. Dobře promíchejte, ideálně opět ručním šlehačem, a může se lít na plech.
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super
Já jsem na to ještě dala kompotované krájené broskve,zapadnou dovnitř a je to ještě úžasnější.Buchta je super vláčná taková mokrá a pokud vydrží tak je druhý den ještě lepší.
Ten vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte moukou. Na plech nalijte zhruba tři čtvrtiny tmavého těsta (bokem si nechte jen trošku) a stěrkou těsto rozprostřete. Nebojte se, že ho je málo – ono pěkně nabude! Tmavou vrstvu zalijte tvarohovou hmotou. Tu pak už jen pomocí metličky lehce pocákejte zbytkem tmavého těsta.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 35 minut. A pak si už jen pochutnávejte...
JEDEN TIP NA KONEC:
Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Je to můj tip na všechny buchty a řezy co vytahnu z trouby.Mám to od tchyně a fakt je to super.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 22. 4. 2014, 18:30
(Y) (Y) (Y)
Tailor 22. 4. 2014, 16:25
(Y) (Y) (Y)Buchta je úplně skvělá,vláčná a lahodná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) jedno z mála těst,kdy se mi nepropadne tvaroh a neudělá takové ty vlny :-$ :-$ :-$ :-$ Děkuji ,-) (H)
Hannnah 9. 3. 2013, 22:18
(Y)
LEDNICE1 2. 12. 2012, 14:02
JÁ PEKLA DNESKA :-) :-),OPRAVDU VÝTEČNÁ (Y) (Y).MOKRÁ...PROSTĚ SUPER.NA ZÍTRA URČO NEZBYDE (clamp) (clamp),DÍKY ZA RECEPT :-) :-) |:o) |:o)
Obchůdek pro radost 27. 8. 2012, 11:52
(Y) (Y) (Y)Super receptík (Y) (Y) (Y)doporučuji, včera jsem ji upekla a byla hned pryč, výborná (jidlo) (jidlo) (jidlo)
kikina41 10. 6. 2012, 22:08
Můžu jenom chválit,opravdu výborná |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Jana
katerina.h 12. 5. 2012, 19:13
Dnes odpoledne jsme s potomky pekli (zábava v dešti) a je, resp. byla vynikající :-) Budu určitě opakovat. Vláčná byla hned po upečení :-) (Y) (Y) (Y)
evabin 9. 5. 2012, 22:58
Výborný, zkusila jsem s broskvemi a snězený byl hned! (Y)
solvi 6. 5. 2012, 11:57
Díky za receptík, moc dobrý koláček (Y)
Zrušený účet 1. 5. 2012, 9:14
Výborná (Y)
evikk84 22. 4. 2012, 9:57
Tak jsem včera večer upekla(schválně pozdě večer,aby do druhého dne zvlhnul a nesnědl se dřív) je vynikající,na druhej den krásně zvlhnul a je moc dobrej,určitě udělám zase.
tygrova 19. 4. 2012, 8:08
Mám doma tvaroh a už týden, přemýšlím kam ho dám,no a už mám jasno.Díky |:o)
janaSibova 19. 4. 2012, 8:58
@tygrova Ilčo tak potom písněte jak to dopadlo.Určo budete spokojená. (Y)
hheellaa 19. 4. 2012, 2:18
Jani je to lahůdka (Y) (Y) (Y) Díky za receptík (F)
janaSibova 19. 4. 2012, 7:34
@hheellaa Helenko není vůbec za co děkovat.Jsem ráda,že chutná.Poprvé jsem ho udělala a do druhého dne nevydržel a tak jsem dělala druhý den znova navíc s těma broskvema a byl uplně úžasnej,mňam.Na Slovensku mám tchyni a když jsem to tam přivezla všichni chtěli recept právě pro tu vláčnost a chuť.Přeji krásný den plný sluníčka...No sluníčko nevidím :-),mějte se krásně,Jana
janaSibova 19. 4. 2012, 7:43
@janaSibova jo a ještě jsem do receptíku připsala jednu zapomenutou radu kterou mám od tchyně a je k nezaplacení.Možná že to někdo dělá já to nevěděla.Po upečení,když to vyndám z trouby,přikryju to pečícím papírem a utěrkou a nechám vychladnout.Buchta neoschne a hned zvláční.Dělám to podle tchyně už se vším co vyndám z trouby a je to všechno pak hned měkkoučké neoschnuté,řezy,buchty,makové záviny atd... Takže holky PEČENÍ ZDAR :-)
Krupino 18. 4. 2012, 19:05
právě jsem dopekla a je to dokonalé (Y)
janaSibova 18. 4. 2012, 19:42
@Krupino To jsem ráda Romčo.Počkejte jak bude super mokroučká ,vláčná zítra..teda pokud Vám něco zůstane (Y)
rybickarybka 17. 4. 2012, 21:17
zrovna řeším, kterou tvarohovou buchtu upeču na víkend, takže díky za tip! (X)
janaSibova 18. 4. 2012, 19:40
@rybickarybka určo doporučuju zrovna tuto.Opravdu se zdá,že je toho těsta málo,sotva jsem ho rozetřela na velký plech,potom jsem dala tvarohovou náplň a nahoru už mě nezbylo na pocákání skoro nic z tmavého těsta a tak jsem podruhé udělala toho tmavého těsta ještě půlku navíc ale už to potom byla zase moc vysoká ta buchta jak vyběhla při pečení a nebylo to ono.
darinka30 16. 4. 2012, 19:21
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super uz som robila aj ja..

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie