(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bramborová placka s chutí Itálie
Potřebné ingredience
2 velké moučné brambory, 2 lžíce pokrájených sušených rajčat, 2 lžíce pokrájených černých oliv (naložených), sůl, pepř, bazalka (nejlépe čerstvá), na smažení olej
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubší nudličky. Necháme chvíli stát, potom z nich vymačkáme vodu, kterou zachytíme. Až se usadí škrob, vodu slijeme a škrob přidáme zpátky k bramborám. Osolíme, mírně opepříme, vmícháme olivy, rajčata a na kousky natrhanou bazalku. Na nepřilnavé pánvi zahřejeme trochu oleje, rozprostřeme na ni bramborovou směs a rukou trochu umačkáme. Na mírném ohni smažíme, dokud nezačnou zlátnout okraje. Potom placku otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Podáváme horké, bez další přílohy (velcí mlsouni si mohou na talíři posypat parmazánem :-) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé