Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Sýrové tyčinky, tyčinky ze sýru

0.0
Sýrové tyčinky, tyčinky ze sýru

Potřebné ingredience

120 ml mléka, 150 g rozpuštěného másla nebo hery, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička cukru, špetka pepře (nebo chilli) , 150 (až 200 g tvrdého sýru ), 400 g hladké mouky , 20 g čerstvého droždí nebo půlka kostky kupovaného , vajíčko na potření tyčinek,mák, grilovací koření, oregano ... koření různého druhu)

Postup přípravy

Recept podle ID 241065 nebo podle Zorky:
Původně v receptu má být strouhaný sýr ... já použila asi 60 g strouhaného 30% eidamu a zbytek - možná spíše i více tvrdého sýru JAGNA - také nízkotučného, prodává se v obch. řetězci HRUŠKA - je to takový velmi dobrý ementál a jedině s tímto sýrem měly tyčinky daleko lepší chuť. Měla jsem ho jen plátkový, tak jsem jej dobrým nožem nakrájela na jemné nudličky a řekla bych, že tohle bylo právě dobré pro tyčinky - ta chuť sýra zůstala neztracena. Jako tuk jsem použila máslo.
Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou vyválíme na plát tlustý asi 1/2 cm a rozkrájíme na proužky široké 2- cm. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a každý zkroutíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme - a tady se fantazii meze nekladou, mazala jsem vejcem rozkvedlaným s oreganem, s grilovacím kořením, s drceným čenekem, s kořením na gyros, s kořením na kuře .... a to je právě ten šprým, že podle chuti máte supr tyčicky - nám chutnaly s oreganem nejvíce,příště zkusím dát do těsta nivu nebo nějaký dobrý salámek - myší :-)
Necháme ještě chvíli kynout a upečeme dorůžova (asi 15 minut při 200°C)
Když pečete déle, tyčinky už nejsou tak supr křehoučké :-)
Velmi dobré jsou tyčinky teplé ..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vera N 24. 7. 2012, 22:36
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie