(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
PARNÍ HRNEC TEFAL A KUŘECÍ SE ZELENINOU A RÝŽÍ

Potřebné ingredience
kuřecí maso, olej, česnek, sůl a koření na grilované kuře (pečené kuře či jakákoli jiná směs, kterou máte rádi), rýže a směs mražené zeleniny dle chuti
Postup přípravy
Maso si naložíme den předem, aby maso natáhlo chuť koření a česneku, jelikož vařením v páře se jen uvaří (nakládáme do oleje, kde rozmícháme koření a třený česnek, solíme až před vařením, aby maso nepustilo šťávu) Druhý den už jen vše nandáme do hrnce, dolů jsem dala zeleninu, doprostřed maso a nahoru rýži, ale lze to asi udělat i tak, že maso bude dole, rýže uprostřed a zelenina nahoře. Bylo to mé první dílko v parním hrnci, ale dopadlo výborně! Čas jsem nastavila na 20-25 minut - lze případně i přidat, po zkontrolování měkkosti masa a rýže. Vše mělo výbornou chuť a úplně jinou než z klasického vaření! Jen vložíte a hrnec vaří za Vás! Nemá to chybu! A občas si dát něco dietnějšího myslím prospěje každému z nás!

do hrnce vložíme maso, které osolíme teprvne nyní

zeleninu (můžeme také trochu osolit)

a rýži do košíčku, do kterého nalijeme vroucí vodu - ale to máte napsáno i pracovním postupu u Vašeho parního hrnce (propláchneme ji, osolíme a zalijeme vroucí vodou). Pak už jen přiklopíme poklici a nastavíme čas a máme hotovo a čas třeba na kafčo!;-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Anturka
(upraveno)
10. 2. 2018, 18:39
taky mám parni hrnec od lonska od listopadu a pořád zkouším nějaké recepty

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
16. 11. 2014, 9:27

nahlásit

rendys314
(upraveno)
25. 11. 2011, 13:16









nahlásit

jonca
(upraveno)
2. 12. 2008, 15:37
Tak jsem konečně našla nějaký receptík na tento hrnec..Je to náš první dárek k Vánocům,který jsme si mohli rozbalit a my jsme to nevydrželi a já hledám a hledám recepty..jenom by mě zajímalo jestli existuje nějaká knížková kuchařka??


nahlásit

MachyA
(upraveno)
6. 12. 2008, 10:54
@jonca
Jíťo zdravím, jsem ráda, že aspoň někomu ty receptíky pomůžou. Ale přiznám se, mám ho rok a moc v něm nedělám
Jednak mě nebaví ho potom mít a rodina mi ty dietně připravené pokrmy odmítá konzumovat
Co je záruka kvality - knedlíky kynuté i bramborové. Ty bramborové jsou naprosto luxusní!! Ale nesmí být ze sáčku, ale poctivě z brambor, to je pak třída!
Kdybyste recepty vymyslela, určitě se s námi podělte!
Přeji zdárné vaření
Mějte se, alena






nahlásit

skorica
(upraveno)
2. 12. 2008, 15:42
@jonca
existuje taky kniha,taky po ni patram.Jmenuje se vaření v páře.Zatim jsem bezuspesna.Na MMB,ale slovenskem jsou taky nejake recepty......kdyz muzu poradit
nahlásit

Kaťulka
(upraveno)
11. 12. 2008, 13:16
@skorica
Knížku jsem sehnala tady na MMB,včera mi přišla. Když jsem do ní koukla, tak jsem byla zklamaná
. Jsou tam recepty, které nevyužiji
např. Fíkový pudink s kardamonem, Thajští krabi, Slávky s marinadou atd. ). Kdyby jste ji chtěli, tak zkuste pana Bolka K. ID 148288 .


nahlásit

vevercak78
(upraveno)
9. 9. 2008, 13:33
Dneska zkouším na oběd vaší dobrotu
Tak sem zvědavá
Tak už sme i pojedli a byla to dobrota
Jen sem to dělala dietněji a nenakládala v oleji,ale jen posypala kořením a dělala sem to přímo na zeleněně
Ale díky moc za receptík
Verča





nahlásit

MachyA
(upraveno)
6. 12. 2008, 10:55
@vevercak78
Tak to mě těší, že jste si pochutnali! Mně to právě rodina odmítá, pokud je to moc dietní
Mám doma 3 chlapi a ty prostě neošidím
Mějte se, Alena



nahlásit
sikina
(upraveno)
16. 5. 2008, 11:02
Tak se taky hlásím do klubu parňáků. Mám ho teprve od středy a ještě jsem v něm nic nedělala. Tak bych uvítala příp. nějaké recepty či rady. Potřebuji zhubnout, tak jsem se rozhodla začít vařit dietně a zdravě. A tento receptík určitě vyzkouším!!! Díky.

nahlásit

soniccz
(upraveno)
30. 1. 2008, 0:06
Hrnec je u nás v běhu už rok, nemůžem si ho vynachválit - máme úplně stejný
akorát se nám teď urvala ta úchytka na víčku a ty plastové misky tak jakoby "praskají" - jsou tam takové čárky, neteče to nic, ale asi to budeme obojí reklamovat


nahlásit

MachyA
(upraveno)
30. 1. 2008, 15:01
@soniccz
ach jo, dneska nic nevydrží, ikdyž je to nové, značkové
Taky se mi zdá, že ten plast není moc odolný, dávám hodně pozor, aby mi to nespadlo, mám strach aby to neruplo. Tak úspěšnou reklamaci! A co nějaký osvědčený receptík, nebyl by? Uvítám nejen já!


nahlásit

soniccz
(upraveno)
3. 2. 2008, 21:07
@MachyA
Jé, tak to vás asi zklamu, recepty bohužel nemám, zkouším tam vše možné, ale nejvíc tam stejně dělám zeleninu, brambory, někdy maso, rybu.... - nic objevného

nahlásit
mimik
(upraveno)
29. 1. 2008, 23:11
Dobrý den, tohle určo vyzkouším, mám hrnec již rok , ale vařím v něm jen brambory, rýž a zeleninu. Včera jsem zkoušlela knedlík a dopadlo to super. To kuřecí masíčko máte horní stehna ? Je to bez kosti, že ? Díky
nahlásit

MachyA
(upraveno)
31. 1. 2008, 13:16
@mimik
Andrej, to maso jsou kuřecí prsa, ale jsou rozkrájená na takové medailonky. Přeci jen když je maso slabší, bude dříve a naopak. S kostí jsem ještě nezkoušela nic, ale rozhodně to nebude problém, jen nechat dělat déle - aspoň myslím.
Jsem ráda, že knedlík dopadl dobře!
Já v něm dnes dělala plněné bramborové knedlíky - byla jsem zvědavá na bramborové těsto a dopadlo to také výborně - jak s kynutými
Alena





nahlásit

LUPEPA
(upraveno)
29. 1. 2008, 6:18





nahlásit

MachyA
(upraveno)
29. 1. 2008, 11:04
@LUPEPA
Hurá, také někdo s parňákem! To je opravdu vzácnost! Ale uděláme tu společnou osvětu!
Já ho mám sice krátce, ale moc mě láká v něm něco dělat. Budu ráda, když budete také přispívat recepty a experimentovat!
Budu se těšit a knedlíky ať se povedou (ale nebojte, úspěch máte předem zaručen) Alena



nahlásit

Andy79
(upraveno)
11. 4. 2011, 19:35
@MachyA
Hezký večer! Tak jsem se rozhodla, že si koupím parní hrnec. Mám vybraný od Tefalu (ten máte asi i Vy, že)? Hledám nějaké receptíky, kdybyste měla další typ! Váš recept určitě vyzkouším! Akorát jsem se chtěla zeptat, to uděláte normálně šišku a dáte do hrnce? Na jak dlouhou dobu?? děkuji! Zdravím!
nahlásit