Vaječná tlačenka
Potřebné ingredience
5-8 vajec,1sterilovaný zeleninový salát (Moravanka, Kunjovanka - když nemáte můžete dát kyselé okurky, uvařenou mrkev, hrášek a papriku popř. další zelenina dle chuti), cibule, 200g měkkého salámu, menší majolka (popř. půl majolky a půl bílého jogurtu),1kostku masoxu, želatina na vaječnou tlačenku.
Postup přípravy
Zcezený nálev ze zeleninového salátu (nebo lák z okurek) doplníme do 300ml vodou. V polovině nálevu krátce povaříme kostku masoxu, dále nevaříme a vsypeme obsah sáčku želatiny na vaječnou tlačenku a za stálého míchání rozpustíme. Přilijeme druhou polovinu tekutiny a ještě promícháme. Vlijeme ke směsi a zamícháme.
Srnčí hřbet nebo jinou formu vyložíme potravinovou fólií, nalijeme směs a dáme do ledničky zchladnout. Necháme 2 hodinky ztuhnout.
Připravíme suroviny. Dělala jsem z vykoledovaných vajec, tak jsem dala vajec 1O, ale můžete udělat klidně jen ze 4 vajíček.
Zeleninový salát zcedíte. Nálev si necháme.
K zelenině přidáme uvařené vejce
Přidáme nakrájený salám a majolku
Uvaříme želatinu.
Vše zamícháme
Nalijeme do mističek a dáme do lednice ztuhnout
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé