(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Pochválená játra-děkuji Ivetě Bílkové
Potřebné ingredience
Suroviny: 0,5 kg kuřecích jater, 1 střední cibule, 1/2 hlávky středně velkého česneku, 1 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce kečupu, mletá paprika, olej, sojová omáčka,zlatý hovězí bujon od Maggi, 2 bílé papriky, 1 rajče, 1 feferonka sušená, kmín
Postup přípravy
Postup
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme česnek, pokrájený najemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče. Přidáme omytá a na půl překrojená játra a zprudka osmahneme. Poté přidáme mletou papriku, kečup a hořčici, promícháme a zalijeme vodou. Dusíme. Během dušení přidáme , sojovou omáčku, 1 kostku bujonu Maggi, kmín a pokrájenou feferonku. Dolejeme vodou, aby játra byla ze 3/4 ponořená. Povaříme cca 20-30 minut. Zelenina se rozvaří a tím nám zahustí šťávičku.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme do růžova. Přidáme česnek, pokrájený najemno. Lehce osmahneme. Přisypeme papriky nakrájené na jemná kolečka a rajče. Přidáme omytá a na půl překrojená játra a zprudka osmahneme. Poté přidáme mletou papriku, kečup a hořčici, promícháme a zalijeme vodou. Dusíme. Během dušení přidáme , sojovou omáčku, 1 kostku bujonu Maggi, kmín a pokrájenou feferonku. Dolejeme vodou, aby játra byla ze 3/4 ponořená. Povaříme cca 20-30 minut. Zelenina se rozvaří a tím nám zahustí šťávičku.
Podáváme s rýží nebo brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzan
(upraveno)
17. 5. 2020, 20:18
Tak pochválená budiž nejen tato játra, ale i hlavička, která recept vymyslela . Je to neskutečná dobrota!!! Sice jsem místo kečupu dala velký rajský protlak a místo té mleté feferonky trochu sladké čili omáčky, ale nic to na chuti snad neubralo, protože je to opravdu skvělé . Ukládám receptík a rozhodně zopakuji!!! Díky moc!
Alwin
(upraveno)
28. 9. 2013, 21:07
Vyzkoušeno, bylo to moc dobré, děkuji za receptík
Evka,Evka
(upraveno)
12. 12. 2012, 14:52
Děkuji za recept,játra jsou moc dobrá a určitě je budeme opakovat
vercahi
(upraveno)
27. 9. 2012, 10:33
Moooc dobrá