(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
***LASAGNE***
Potřebné ingredience
250g lasaní, 0,5 kg mletého hovězího masa, 4 větší mrkve, plechovka loupaných rajčat, cibule, česnek, bazalka, sůl. Bešamel: 7g másla, 7g hladké mouky, 5,5 dcl mléka. Strouhaný sýr dle chuti na posypání.
Postup přípravy
Nejprve si připravíte směs do lasaní.
Zpěníte cibulku, na ní pak osmahnete mleté hovězí maso, přidáte na jemno nastrouhanou mrkev, osolíte a dusíte do měkka za občasného podlévání vodou. Trvá to zhruba 2 hodiny, dokud není mrkev rozvařená a masíčko měkké. Pak přidáte loupaná rajčata, česnek a bazalku dle chuti. Směs je díky mrkvičce nádherně barevná a lahodná.
Připravíte si bešamel. Na přepuštěném másle osmahnete mouku....ne dlouho, aby mouka nezačala tmavnout. Jíšku zředíte mlékem a vařčíte za stálého šlehání, aby se neutvořily hrudky a bešamel byl krásně jemný.
Koupené lasaně ( kupuji balíček 500g a mám ho tak na 2-3 krát ) přeliji vařící vodou a nechám asi 5 minut ponořené. Pak se vám nemůže stát, že budou ve finále tvrdé:-).
A začneme vrstvit. Nejdříve směs hovězího, potom bešamel a na konec lasaně. Takto opakujte dokola, končí se směsí hovězího a bešamelem.
Šoupnete do trouby a zapékáte pěkně přikryté asi 40 minut při 220 stupních.
Po vyndání z trouby ještě bohatě posypejte strouhaným sýrem a můžete porcovat a podávat.
Jsou pracnější, ale vynikající.
Zpěníte cibulku, na ní pak osmahnete mleté hovězí maso, přidáte na jemno nastrouhanou mrkev, osolíte a dusíte do měkka za občasného podlévání vodou. Trvá to zhruba 2 hodiny, dokud není mrkev rozvařená a masíčko měkké. Pak přidáte loupaná rajčata, česnek a bazalku dle chuti. Směs je díky mrkvičce nádherně barevná a lahodná.
Připravíte si bešamel. Na přepuštěném másle osmahnete mouku....ne dlouho, aby mouka nezačala tmavnout. Jíšku zředíte mlékem a vařčíte za stálého šlehání, aby se neutvořily hrudky a bešamel byl krásně jemný.
Koupené lasaně ( kupuji balíček 500g a mám ho tak na 2-3 krát ) přeliji vařící vodou a nechám asi 5 minut ponořené. Pak se vám nemůže stát, že budou ve finále tvrdé:-).
A začneme vrstvit. Nejdříve směs hovězího, potom bešamel a na konec lasaně. Takto opakujte dokola, končí se směsí hovězího a bešamelem.
Šoupnete do trouby a zapékáte pěkně přikryté asi 40 minut při 220 stupních.
Po vyndání z trouby ještě bohatě posypejte strouhaným sýrem a můžete porcovat a podávat.
Jsou pracnější, ale vynikající.
Směs z hovězího masa.
Příprava bešamelu.
Hotový bešamel.
Přelité lasaně vařící vodou pro jejich změknutí. Vyndávám je při vrstvení kuchyňskými kleštičkami na otáčení masa.
Vrstvení lasaní.
Vrstva těstovin.
Poslední vrstva a můžeme přikryté zapéct.
Upečeno.
Určitě si pochutnáte:-).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Matin+Sisa
(upraveno)
29. 4. 2017, 11:51
Tak jsem se do nich dnes pustila - bešamel -fakt jen 7g?Měla jsem spíš tekuté mléko...placky se mi slepily... ale tak uvidíme , ještě jsem chtěla péci buchtu-ale asi se na to vykašlu,s tím,jak se mi dneska daří snad ten konečný výsledek bude stát za to
nahlásit
heavy
(upraveno)
18. 9. 2014, 11:25
, hledala jsem dobrý recept na lasaně , vyzkoušela Váš a nelituji Rodince mooooc chutnali
nahlásit
gabka74
(upraveno)
26. 9. 2013, 14:51
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat ,když máte lasaně ponořené ve vodě nepřilepí se k sobě?Děkuji Gabka
nahlásit
Marzogato
(upraveno)
16. 11. 2013, 10:06
@gabka74
Ne, lasaně se k sobě nepřilepí.
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
6. 4. 2013, 23:00
nahlásit
šafránci
(upraveno)
6. 4. 2013, 21:52
vynikající, lepší jsme nejedli děkuji za receptík
nahlásit