Kytara
Potřebné ingredience
Korpus:\
\
Cukr písek 500g, vejce 12, mouka pol. 600g (část mouky nahrazuji ořechy,nebo kakaem tak aby výsledná hmotnost byla opět 600g), 2lžíce vařící vody na 1 vejce (cca 300ml na 12 vajec)\
\
Krém:\
\
500ml mléka, 1 puding. prášek,200g cukr moučka,tabulka čok. na vaření (nebo 2x kaštany, nebo bílé čokolády když chcete světlý krém), 500g másla a podle chuti cca lžíce RUMu.
Postup přípravy
Na korpus:\
\
Ušleháme žloutky s cukrem a vařící vodou do husté pěny,přidáme mouku(ořechy,kakao...nebo i kokos-podle chuti),smícháme (aby nebyly kousky) a z lehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Tady jsem pekla na plechu vyloženém pečícím papírem a tvar jsem vykrajovala.\
\
Na krém:\
\
Uvaříme puding podle návodu (nesladit!!) a do vařícího nalámeme čokoládu,za občasného míchání (aby se neudělal škraloup) necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem a rumem do bílého krému (chvilku to trvá a bez ručního šlehače nebo robota to jde hóóódně těžko a necháte na něm ruce). Do máslového krému po lžících zašlehat puding. Pokud chcete míň máslový krém,jde ubrat máslo tak na 350g,samozřejmě uberte i cukr.
\
Ušleháme žloutky s cukrem a vařící vodou do husté pěny,přidáme mouku(ořechy,kakao...nebo i kokos-podle chuti),smícháme (aby nebyly kousky) a z lehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Tady jsem pekla na plechu vyloženém pečícím papírem a tvar jsem vykrajovala.\
\
Na krém:\
\
Uvaříme puding podle návodu (nesladit!!) a do vařícího nalámeme čokoládu,za občasného míchání (aby se neudělal škraloup) necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím vyšleháme změklé máslo s cukrem a rumem do bílého krému (chvilku to trvá a bez ručního šlehače nebo robota to jde hóóódně těžko a necháte na něm ruce). Do máslového krému po lžících zašlehat puding. Pokud chcete míň máslový krém,jde ubrat máslo tak na 350g,samozřejmě uberte i cukr.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuskanda
(upraveno)
11. 4. 2012, 16:20
darinka30
(upraveno)
11. 4. 2012, 14:45