(recept
si oblíbilo 78 návštěvníků)
Beránek banánový - nejlepší - jiný nedělám
Potřebné ingredience
1 Hera, 250g cukru, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 3 zralejší banány, vanilkový cukr, prášek do pečiva
Postup přípravy
Za ta léta, co peču na velikonoce beránky (a že jich nebylo málo) jsem vyzkoušela spoooostu receptů a nakonec jsem se ustálila na dvou receptech. Tento je naprostá jednička a dělám ho každý rok a pak ještě dělám z třenéhp těsta od tchýně. Taky je výborný, ale musí se k němu pít čaj - ale manžel to tak má rád. Ale tento z banánového těsta je vláčný a úplně se rozplývá na jazyku.
Vyšleháme si sníh z bílku. Vše ostatní utřeme. Když je těsto moc husté, možno přidat trochu mléka. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vysypané formy na beránka a dáme péct na 170°C cca 30 minut. Beránka můžeme polít bílou polevou nebo natřít čokoládovou polevou, ale i samotný je mňam.
Kdo upřednostňuje třené těsto, tak tady je recept na bábovku od tchýně. Taky jsem lepší z třeného nepotkala. 140g másla, 220g moučka cukr, 4 vejce, šálek mléka, 350g polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr. Postup: Máslo a cukr třeme. Přidáme žloutky a třeme ještě 15 minut. Přidáme půlku mouky a mléko a třeme. Pak dáme sníh z bílků a opět rozmícháme. Nakonec druhou půlku mouky. Formu vysypeme a pečeme na 175°C cca 30minut - podle trouby.
Vyšleháme si sníh z bílku. Vše ostatní utřeme. Když je těsto moc husté, možno přidat trochu mléka. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do vysypané formy na beránka a dáme péct na 170°C cca 30 minut. Beránka můžeme polít bílou polevou nebo natřít čokoládovou polevou, ale i samotný je mňam.
Kdo upřednostňuje třené těsto, tak tady je recept na bábovku od tchýně. Taky jsem lepší z třeného nepotkala. 140g másla, 220g moučka cukr, 4 vejce, šálek mléka, 350g polohrubé mouky, prášek do pečiva, vanilkový cukr. Postup: Máslo a cukr třeme. Přidáme žloutky a třeme ještě 15 minut. Přidáme půlku mouky a mléko a třeme. Pak dáme sníh z bílků a opět rozmícháme. Nakonec druhou půlku mouky. Formu vysypeme a pečeme na 175°C cca 30minut - podle trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
1. 3. 2015, 10:56
Elsa1
(upraveno)
28. 2. 2015, 22:25
zítra zkusím receptík..
Janca 3
(upraveno)
28. 2. 2015, 18:59
Děkujííííííííííííí za receptík,právě ho mám v bábovkové formě
kikulenka
(upraveno)
7. 4. 2012, 21:52
Dobrý den, chci se zeptat, prášek do pečiva - dát celý sáček?
mnamnulka
(upraveno)
8. 4. 2012, 9:03
@kikulenka
Ano celý.
kikulenka
(upraveno)
8. 4. 2012, 12:46
@mnamnulka
Děkuji moc Jdu se na něj vrhnout, snad dopadne dobře, bude můj první Ještě se chci zeptat, jestli jej vyklápíte teplý nebo až vychladne Děkuji
mnamnulka
(upraveno)
8. 4. 2012, 13:47
@kikulenka
Vychladlý - jinak ho můžete potrhat
kikulenka
(upraveno)
9. 4. 2012, 13:54
@mnamnulka
Děkuji ... nakonec jsem ho vyklepla cca 10 minut po vytáhnutí z trouby a dopadl dobře Je výborný - těsto je vláčné a díky banánům chutná jinak, než většina těst např. do buchet Recept si ukládám a příští rok udělám určitě znovu
mnamnulka
(upraveno)
9. 4. 2012, 18:54
@kikulenka
Tak to jste šikulka Těsto nám taky moc chutná - je daleko lepší než jakákoliv buchta - "dusivka".