(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
CHLEBA BEZLEPKOVÝ
Potřebné ingredience
500 g mouky JIZERKA, 350 ml vody 20 g droždí bezlepkové já používám NOLI 7 g sůl 20 g másla bezlepkového, já používám SELSKÉ MÁSLO OLMA
Postup přípravy
Droždí smícháme v hrnečku s vodou a na teplém místě necháme vykynout. Máslo necháme rozehřát a rozehřáté smícháme s moukou,vykynutým droždím, vodou, solí. Těsto pořádně hnětu. Těsto dám do pečící formy na chleba a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. V horkovzdušné troubě peču 15 minut při 200°C a po té 60 minut při 180 °C. První chleba se mně povedl asi až po páté. Těsto je těžší a při otevírání dvířek rychle padne. Celou dobu neotvírám troubu, aby nepadl. Přeji mnoho úspěchů.
Při rozkrojení je nadýchaný. Chleba rozkrájím na kousky a dám do mrazáku, jelikož u nás nikde nemohu koupit čerstvé bezlepkové pečivo. Ale to asi všichni znáte jak je čerstvé, bezlepkové pečivo nedostupné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé