Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Rychlá špenátová polévka

0.0
Rychlá špenátová polévka

Potřebné ingredience

50g másla nebo margarínu, 150 g taveného sýra, 150 g čerstvého nebo mraženého špenátu, 50g hladké mouky, muškátový květ a sůl dle chuti

Postup přípravy

Na tuku osmažíme mouku, zalijeme 1 litrem vody, osolíme, přidáme muškátový květ a sýr a zavaříme za stálého míchání. Necháme na mírném plameni asi 10 min., přidáme sekaný nebo mražený špenát a dochutíme solí. Nakonec rozmixujeme a podáváme s opečenými kostky chleba nebo bílé veky.
Přísady jsou uvedeny dle receptu, ale já jí dělám od oka. Dodržuji pouze ingredience a množství odhaduji. I když tato polévka asi nevypadá příliš vábně, zatím všem moc chutnala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leňouš 22. 9. 2008, 18:15
Výborná (clamp),děkuji za receptík (F)
veronikaj 29. 5. 2008, 10:52
Taky moc díky za rychlý, snadný a hlavně móóóc dobrý receptík (Y) (Y) (Y) Špenát jsem zatím dělala jako klasiku, polévka mě nikdy po zkušenostech ze školní jídelny nelákala. Ale tuhle jsem vyzkoušela a jsem nadšená roční dcerce jsem dvakrát přidávala a syn taky zblajznul celý talířek. Zařadila se tedy do oblíbených receptů. Takže ještě jednou díky (L)
cvrckova 8. 5. 2008, 14:03
Milá Dani, ráda bych Vám moooc poděkovala za báječný a chutný receptík (Y) (Y) Moje dcera je v jídle zatím maximálně vybíravá a tak jsem byla přímo nadšená, když sblajzla celý talíř a ještě chtěla přidat! ;-) Tolik polévky najednou vážně ještě nesnědla! ;-) ;-) A´t se daří a vážně díky moc!! (D) Ká´ta (flower)
davulin 2. 2. 2008, 9:32
Dnes jsem polévku vařila a byla vynikající (Y) (Y) (Y) přidala jsem vegetu a špenát použila z Femily Frost ten je výborný (clamp) muškátový oříšek jsem neměla, tak ten jsem vynechala, ale jinak budu tuhle polévku vařit dál (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)jo a nesmím zapomenout na česnek!!!!!!
dabl 2. 2. 2008, 21:47
@davulin To jsem ráda, že polévka měla úspěch. Já pro změnu příště zkusím přidat ten česnek! Super tip. Díky a přeji hezký víkend.
davulin 18. 2. 2008, 10:30
@dabl (hello) (hello) dnes jsem polévku vařila opět a byla ještě lepší než minule. Jen jsem na Heře posmažila trochu dětské krupičky a v poslední fázi přimíchala vajíčko (zajic) (zajic) (pl) (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie