Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 76 návštěvníků)

RED VELVET není to můj recept,ale našla jsem jej na internetu u jedné cukrářky (tak kopíruji)

0.0
RED VELVET          není to můj recept,ale našla jsem jej na internetu u jedné cukrářky (tak kopíruji)

Potřebné ingredience

´Red velvet cake´, v překladu ´dort Červený samet´, pochází z New Yorku, kde ho jako svůj autorský dezert podávali ve dvacátých letech v hotelu Waldorf-Astoria. Dort se skládá z červeně nebo červeno-hnědě zabarveného korpusu, několikrát prokrojeného a pomazaného krémem. Zářivě červené barvy se dosahuje přidáním potravinářského barviva, což by údajně nemělo být až tak nutné, protože dort sám zčervená díky reakci octa, podmáslí a kakaa. Recept je převzatý z joyofbaking.com

Postup přípravy

Ingredience (na 15 středních nebo 12 velkých dortíků )

Korpus:
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli 15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru krupice
2 velká vejce
240ml podmáslí
1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva
1 lžička octa 1 lžička jedlé sody

Krém:
250g krémového sýra (Philadelphia, Buko)
50g moučkového cukru
180ml smetany ke šlehání


Postup:
Troubu jsem zapnula na 180°C, muffinový plech jsem vyložila papírovými košíčky.

Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.

Ve food processoru jsem rozmašírovala máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě vajíčka.

V misce jsem prošlehala podmáslí s barvivem.

Máslovou hmotu jsem přendala do robota a zapla na nejnižší otáčky. Přidala jsem třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí, chvilku nechala míchat, pak jsem přidala další třetinu mouky a zbytek podmáslí, zase počkala a přidala zbytek mouky. Nechala jsem promíchat, těsto je hladké - opravdu jako samet.

Do skleničky jsem nalila ocet, přidala sodu - celé to začalo dost pěnit, ale zdá se, že to tak má být. Rychle jsem pěnu přelila do těsta a zapracovala.

Hmotu jsem rozdělila do připravené muffinové formy a dala péct na 20 minut.

Jak jsem už předeslala, tak těsta bylo "maličko" víc, takže jsem rychle připravila 12cm formu na dort a zbytek dala do ní - udělám dortíčky i dort při jednom. Dort jsem pekla asi 35 minut.

Zatímco se celá ta nádhera (ano, tohle těsto je tak krásné, že jsem měla při pečení opravdovou radost, jak mi to krásně jde) pekla, připravila jsem krém.

V míse jsem utřela sýr s cukrem. Smetanu jsem vyšlehala dotuha a vmíchala ji do sýra. Krém jsem dala vychladit.


Dortíky jsem zdobila cukrářským sáčkem, větší dort jsem dvakrát prokrojila a namazala (uvnitř a pak i zvenku) krémem. Vršek jsem ozdobila drobečky, které mi z dortu odpadly.



Red velvet cake je opravdu luxusní, díky podmáslí je nádherně vláčný (žádná dusící buchta, tu u mě doma nechci vidět) a krém je osvěžující a lehký.

to je originál foto uvedených stránek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jananovazak 19. 3. 2016, 3:00
(Y) (Y) (Y) (Y)
21377 17. 3. 2016, 19:32
Chtěla bych se zeptat. Budu ho dělat poprvé a v obchodě jsem sehnala pouze kysané podmáslí, je to ono?
liba1963 17. 3. 2016, 22:03
@21377 Jestli můžu odpovědět,tak ano (hello)
21377 18. 3. 2016, 21:20
@liba1963 (F)
srneckova 28. 9. 2015, 10:12
to vyzkouším (Y) (Y) (Y)
siena 11. 12. 2013, 1:25
(Y)
laskonka333 26. 2. 2013, 13:00
|:o) (C) (D)
Ačbag 16. 5. 2013, 8:29
@laskonka333 (C) (zajic) (hello)
Swiga 26. 2. 2013, 11:46
Tak jsem se taky odhodlala udělat tento dortík |:o) skvělý a výborný (clamp) samá chvála na něj byla (L)
Ačbag 16. 5. 2013, 8:25
@Swiga To jsem ráda,že Vám chutnal,u nás se po něm také zapráší (zajic) (C) (hello)
JanaSzlaurová 22. 1. 2013, 17:00
Vypadá luxusně (clamp) Chci ho vyzkoušet, jenom nemám červenou gelovku, ale růžovou... ,-)
Ačbag 16. 5. 2013, 8:28
@JanaSzlaurová Tak nebude RED,ale PINK VELVET :-)
Baja1 12. 1. 2013, 9:24
Moc hezky napsané (Y) Tento moučník mám již dlouho v ,,merku" a těším se na přípravu. Zapojím i, děti bude je to jistě bavit a budou z nás (*) kuchyně. s pozdravem (hello)
Ačbag 16. 5. 2013, 8:26
@Baja1 Tak už jste jej udělala (C)
vuud 13. 5. 2012, 20:00
Dobrý den, tak jsem taky zkusila tento dortík podle Vás a luxusní (Y), fakt se po něm jen zaprášilo. Ale co mě trápí, je že mě po upečení tak hezky nevyběhl jak je tady na obrázku, byl takový jakoby sprsklý, nízký...nevíte čím by to mohlo být???????? *-) Ale chutově naprosto dokonalý a krém taktéž, takže v pátek peču další :-)
Ačbag 14. 5. 2012, 10:34
@vuud Jsem ráda, že Vám chutná. (zajic) Každá trouba peče jinak,tak pečte pomaleji na 165 - 175°C.Snad vyběhne. :-)
vuud 14. 5. 2012, 19:57
@Ačbag díky moc za radu, v pátek peču další, tak to prubnu :-)
JanaHovor 9. 5. 2012, 22:31
Tak jsem ho prvně zkoušela, ale hrozně se mi lámal a drobil, když jsem ho chtěla promazat, složila jsem ho nějak, ale je děsně křehký - taky to tak máte?
Ačbag 14. 5. 2012, 10:27
@JanaHovor Opravdu je křehký,já když jej podříznu, šoupnu pod něj dno od pečící formy a ještě mám takovou destučku na modelování a na tu to jde bezvadně.Spodní část namažu a zase opatrně přešoupnu a znova. :-)
Petres 10. 12. 2013, 22:54
@Ačbag Někde jsem četla, že je dobré dát dort na chvíli do mrazáku a pak jde lépe krájet. Sama s tím zkušenost nemám....
Ivajka 6. 4. 2012, 15:19
Dobrý den, Váš recept se mi líbí i s komentářem. Mám ráda komentář, kde je vidět, že autor recept vyzkoušel a není to jen opsané. Nejsem vůbec zkušná kuchařka, tak vítám i praktické poznámky, které zkušené dortařky možná vytáčí. Dík, I. :-$
Ivajka 12. 4. 2012, 13:31
@Ivajka Dort dopadl nad očekávání dobře, ačkoli jsem též inovovala (nebyl červený, místo vanilkového extraktu - vanilkový cukr, cukr někde mezi Vámi a orig., kakao odhadem - u nás platí: spíš víc než míň) Krém jsem použila z "výhodné koupě" Dr.Oetker (asi za pětikačku) a pak ještě lahev višní. Bomba (Y) (Y) (Y) (Y)
Ačbag 16. 4. 2012, 9:39
@Ivajka To je bezva (Y),i tak to jde ,-) .Udělala jste si jej prostě podle sebe (clamp) (clamp) (clamp)
luccap 4. 4. 2012, 15:55
1lžíce červené gelovky..-to je celé balení?? :-o :-o to je dost drahý dort.. *-) *-)
snecka 3. 4. 2012, 21:02
(Y) (Y) (Y) urcitě bych to chtěla jednou vyzkoušet (clamp) (clamp) (clamp)
Jia 3. 4. 2012, 9:46
Tak to bych spíš zařadila do kategorie Povídky než do Receptů ,-) Tím než bych se prokousala, tak bude po oslavě... Tady je to bez té "omáčky" kolem http://www.mamincinyrecepty.cz/kremove-a-slehackove/cerveny-samet-red-velvet (^)
Basic 4. 4. 2012, 16:37
@Jia To čtete fakt hodně pomalu, jak dlouho vám trvá třeba průměrně tlustá knížka, "baj voko"? *-)
Jia 4. 4. 2012, 18:00
@Basic Asi jste si nevšimla jak recept vypadal předtím, teď už je hodně upravený a zkrácený asi na čtvrtinu
Ačbag 5. 4. 2012, 10:11
@Jia Nechtěla jsem reagovat,ale pro upřesnění: dělala jsem si kopii a jednou jsem ji dala do potřebných přísad a jednou do postupu,recept mne zaujal a tak jsem si jej dala sem,pak jsem musela něco vyřídit ve městě a když jsem se vrátila, najdu Váš komentář.Pokud Vás recept nezajímá a máte lepší,tak proč na něj koukáte.
Jia 5. 4. 2012, 11:27
@Ačbag Právě, že mě recept zajímal, proto jsem si ho otevřela. Až pak jsem zjistila, že je to pohádka *-) Kdyby to byl váš "příběh" tak to beru, ale spíš jste to zkopírovala i s tím povídáním!? Nemyslela jsem to ale zle, byl to jen můj názor. Přeji hezké Velikonoce (velikonoce8)
agar 4. 4. 2012, 16:41
@Basic ty, ale pro mě teda taky děs ,-) nesnáším nesrozumitelné recepty, kde se dozvím jakou barvu má mísa, jakou vařečkou se to míchalo a jakou zástěru měla kuchařka na sobě...mezitím mi uniká pointa ,-) ,-) naštěstí je dort cenově na můj vkus moc vysoko, takže mám na plechu tvarohovou bublaninu s jahodama (smich)
Ačbag (upraveno) 5. 4. 2012, 11:58
@agar No, u Vás v receptu je nám Moniko konečně srozumitelné jak nasekat ořechy ,-),na co použít utěrku (clamp)a na co jsou dobré knížky :-D. Váš komentář je stupidní až na tu bublaninu,to je docela vtipné
agar 5. 4. 2012, 13:25
@Ačbag vzhledem k tomu, že jste původní znění receptu upravila na čtvrtinu jsou komentáře už k ničemu , ale před tím fakt asi nikoho nezajímá na kterou stranu mícháte a co vám u toho hrálo v rádiu (H) o stupiditě se bavit raději snad ani nebudeme, protože pokud nejste schopná ani normálně okopírovat recept, tak veškerá rozumná komunikace nemá smysl (L)
Ačbag 5. 4. 2012, 14:33
@agar Vyjadřujete se k něčemu co zde napsala p.Jitka (pst) (zip)a jak je napsáno, není to můj recept ,ale našla jsem jej na internetu a dvakrát NORMÁLNĚ okopírovala. Jste opravdu stupidní a máte pravdu, ta komunikace nemá smysl. |-) (L)
Pekyska 5. 4. 2012, 10:28
@Ačbag Není (smich)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie