(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
RED VELVET
Potřebné ingredience
TĚSTO: 125 g hladké mouky, 125 g polohrubé mouky, 0,5 lžičky soli, 15 g holandského kakaa, 113 g másla, 300 g cukru krupice, 2 větší vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, 240 ml podmáslí, půl lžičky gelové červené barvy (v originálu 2 lžíce, ale toto množství stačí), 1 lžička sody, 1 lžička octa KRÉM: 500 g mascarpone, 400 ml smetany ke šlehání, 115 g moučkového cukru dle originálu by mělo být 230 g mascarpone a 230 g crémového sýra, ale dá se nahradit mascarponem
Postup přípravy
Dno dortové formy (23 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.
V podmáslí rozmícháme barvu.
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.
Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky.
Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme.
Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu do ledničky, lépe přes noc.
Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém: mascarpone promícháme s cukrem, přilijeme smetanu a všechno dohromady vyšleháme na hustý hladký krém.
Krémem promažeme dort uvnitř i potřeme celý povrch, případně zbytkem dozdobíme.
Zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz/kremove-a-slehackove/cerveny-samet-red-velvet
převzatý ze zdroje: http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
Smícháme mouku se solí a prosátým kakaem.
V podmáslí rozmícháme barvu.
Změklé máslo rozšleháme, přidáme cukr a šleháme další cca 3 minuty. Pak po jednom zašleháme celá vejce a vanilkový extrakt.
Nakonec postupně vešleháme třetinu mouky, polovinu podmáslí, druhou třetinu mouky, druhou polovinu podmáslí a zbytek mouky.
Sodu v malém hrníčku zalijem octem. Směs vzkypí, okamžitě ji nalijeme na těsto a vařečkou rychle do těsta zamícháme.
Těsto rozetřeme do připravené formy a vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi hodinu, zkusíme špejlí.
Upečený korpus necháme asi 10 minut ve formě odpočinout. Pak opatrně nožem odřízneme korpus od stěny formy, vyjmeme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce. Zcela vychladlý korpus zabalíme do fólie a uložíme minimálně na hodinu do ledničky, lépe přes noc.
Studený korpus dvakrát prokrojíme a připravíme krém: mascarpone promícháme s cukrem, přilijeme smetanu a všechno dohromady vyšleháme na hustý hladký krém.
Krémem promažeme dort uvnitř i potřeme celý povrch, případně zbytkem dozdobíme.
Zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz/kremove-a-slehackove/cerveny-samet-red-velvet
převzatý ze zdroje: http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
A TAKTO CELÝ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cibulee
(upraveno)
2. 4. 2012, 15:47
Řekla bych, že zdroj tohoto receptu je zde: http://www.mamincinyrecepty.cz/kremove-a-slehackove/cerveny-samet-red-velvet , a bylo by slušné to uvést.
Drahunkas
(upraveno)
2. 4. 2012, 18:38
@cibulee
no je to bráno z originál zdroje, ale je pravda, že postup jsem zkopčila takže doplněno
cibulee
(upraveno)
2. 4. 2012, 18:46
@Drahunkas
Děkuji. A jen tak mimochodem, není to přesně podle originálního receptu, trošku jsem si to přizpůsobila a jsou tam drobné změny.
Drahunkas
(upraveno)
2. 4. 2012, 18:50
@cibulee
Já vím, jsem ty změny zaznamenala
PeggyPeggy
(upraveno)
1. 4. 2012, 22:49
prosím recept
Drahunkas
(upraveno)
2. 4. 2012, 7:40
@PeggyPeggy
MÁTE HO TU