(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Kuřecí na kari a mandlích
Potřebné ingredience
cibulka, kuřecí maso, lžíce kari, sůl, 4 stroužky česneku, šlehačka (nebo mléko), 3 lžíce krájených mandlí
Postup přípravy
Miluji rychlá jídla, kdy je hotovo než se uvaří příloha. Takže i dnes jak jinak než další skvělá rychlovka.
Na trošce oleje osmažíme cibulku a přidáme česnek. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo můžete udělat plátky - záleží na vás. Maso osolíme, dáme kari a opečeme z obou stran. Přidáme mandle, podlijeme trochou vody a dusíme. Zalijeme šlehačkou (nebo dietněji mlékem). Zahušťovat není potřeba. Kdybyste ale nalili víc mléka, můžete zahustit jednou lžící mouky. Podáváme nejlépe s rýží.
Na trošce oleje osmažíme cibulku a přidáme česnek. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo můžete udělat plátky - záleží na vás. Maso osolíme, dáme kari a opečeme z obou stran. Přidáme mandle, podlijeme trochou vody a dusíme. Zalijeme šlehačkou (nebo dietněji mlékem). Zahušťovat není potřeba. Kdybyste ale nalili víc mléka, můžete zahustit jednou lžící mouky. Podáváme nejlépe s rýží.
Osmažíme cibulku
Přidáme maso, osolíme, dáme kari a přidáme mandle. Všimněte si, že vedle v hrnci vařím rýži. Než bude uvařená, bude hotová i omáčka :o)
Zalijeme šlehačkou popř. mlékem a provaříme.
Za 20 minut můžeme podávat. Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé