(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
pařížský řezík
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot
Postup přípravy
recept je podle paní ID 1482..
je fakt dobrý...a děkuji
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. . Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, nebo kdo co má rád klidně i ořechama..
je fakt dobrý...a děkuji
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. . Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nakrájíme. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, nebo kdo co má rád klidně i ořechama..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Verčulka26
(upraveno)
4. 4. 2012, 13:47
já dostala recept na pařížský dortík od cukrářky (domácí) je vynikající tak se sním podělím... 6 vajíček + 180 g cukru krystal = vyšleháme v hustou pěnu , poté vmícháme 210g polohrubé mouky a 30g kakaa (bez kypř.prášku) pak den předem rozehřejeme 4 čokolády na vaření (nejlépe od figara) ale může být i orion apod. v 4 šlehačky až se čokoláda rozpustí necháme vychladnout a druhý den (podle mě se nemusí čekat tak dlouho) se šlehačka s tou čokoládou vyšlehá v krém. Tento krém Vám vystačí na to promazat krásně celí dost a teď nevím jestli paní cukrářka mazala i ze stran.. je vynikající