(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Potřebné ingredience
140g polohrubé mouky, 70g másla, 70g moučkového cukru, 4 vejce, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce kandovaného ovoce, 2 lžíce rozinek, 1 lžička citr. kůry, 1 lžička prdopeč, tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup přípravy
Máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme žloutky a citr. kůru, chvíli šleháme a postupně vmícháme polohrubou mouku s prdopeč. Přidáme rozinky předem namočené ve vodě či rumu a kand. ovoce. Zamícháme.Pokud se Vám zdá těsto moc husté, přidala jsem lžíci mléka. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků.
Formu na chlebíček-srnčí hřbet- vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, dáme do ní těsto a zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Nejsem moc zdatná pekařka, ale tento chlebíček je jednoduchý, vláčný, rychlý a mooooooooc chutná. Chlebíček je moc dobrý politý čokoládou!
Formu na chlebíček-srnčí hřbet- vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, dáme do ní těsto a zvolna pečeme asi 45 minut ve vyhřáté troubě.
Nejsem moc zdatná pekařka, ale tento chlebíček je jednoduchý, vláčný, rychlý a mooooooooc chutná. Chlebíček je moc dobrý politý čokoládou!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé