(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Růže z bílé čokolády

Potřebné ingredience
ČOKOLÁDA gLUKOS.SIRUP
Postup přípravy
TENTO RECEPT NENÍ MŮJ JEN SE CHCI O NĚJ S VÁMI PODĚLIT:-))))))))
ČOKOHMOTU JE MOŽNÉ DĚLAT Z KLASIKA ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ TEN SAMÝ POSTUP.
RADA.
DĚVČATA POKUD PŘI ZPRACOVÁNÍ RUKAMA ZAČNE ČOKOLÁDA POUŠTĚT TUK.NEBOJTE SE TOHO JE TO V POŘÁDKU NESNAŽTE SE TUK ZAPRACOVAT DO HMOTY, ALE PROSTĚ HO PAPÍROVOU ÚTĚRKOU SETŘETE A VYHODTE.TÍM ŽE VYPRACUJETE TUK DOSTANETE KRÁSNĚ LESKLOU HMOTU.PRUŽNOU A VELMI PLASTICKOU.TEN SAMÝ NÁVOD PLATÍ PRO TMAVOU ČOKOLÁDU.
POŘEBNÉ PŘÍSADY
45 deka teto čokolády(Nebo čokolády na vaření) necháme roztopit ve vodní lázni.Voda by neměla vařit varem.Tudíž stáhneme plyn a necháme pomalu roztopit.Sem tam zamíchejte.Po rozpuštění vyndáme kastrolek z teplé vody a necháme trochu zchladnout.Vyzkoušela jsem tak, že sáhnutím bříškem prstu na čokoládu nesmí pálit.Vezmeme vařečku a vmícháme 1 vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu a 3 lžíce glukozy (JÁ DÁVALA JEN DOMÁCÍ GLUKOS.SIRUP A JDE TO TAKY) necháme stéct a poslední setřeme.(POKUD NEMÁTE GLUKOZU POUŽÍT KUKUŘIČNÝ SIRUP FUNGUJE STEJNĚ.)Promícháme jakmile se odděluje od stěn dáme na mikrotén a necháme ještě zchladnout.Pak ji prohňácáme v rukou a uděláme váleček.Při zpracování se vám může zdát že čokoláda si pouští tuk pokud se tohle stane je to známka,že je málo glukozy neváhejte a přidejte malou lžičku a zapracujte.Je to vyzkoušené nic nezkazíte.Tato čokoládová hmota je velmi vhodná na růže.Je pružná a dá se velmi dobře tvarovat.A hlavní je neroztéká se ani v horku drží tvar. Lístky jsem ničím nelepila krásně po jemném přitisknutí drží u sebe.
JEŠTĚ JSEM ZJISTILA,ŽE SE DÁ BÍLÁ ČOKOLÁDA I OBARVIT.DÁ SE TROCHU GELOVÉ BARVY DO GLUKOSOVÉHO SIRUPU A PAK SE ZAMÍCHÁ.BARVY JSOU KRÁSNĚ SYTÉ :-)
ČOKOHMOTU JE MOŽNÉ DĚLAT Z KLASIKA ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ TEN SAMÝ POSTUP.
RADA.
DĚVČATA POKUD PŘI ZPRACOVÁNÍ RUKAMA ZAČNE ČOKOLÁDA POUŠTĚT TUK.NEBOJTE SE TOHO JE TO V POŘÁDKU NESNAŽTE SE TUK ZAPRACOVAT DO HMOTY, ALE PROSTĚ HO PAPÍROVOU ÚTĚRKOU SETŘETE A VYHODTE.TÍM ŽE VYPRACUJETE TUK DOSTANETE KRÁSNĚ LESKLOU HMOTU.PRUŽNOU A VELMI PLASTICKOU.TEN SAMÝ NÁVOD PLATÍ PRO TMAVOU ČOKOLÁDU.
POŘEBNÉ PŘÍSADY
45 deka teto čokolády(Nebo čokolády na vaření) necháme roztopit ve vodní lázni.Voda by neměla vařit varem.Tudíž stáhneme plyn a necháme pomalu roztopit.Sem tam zamíchejte.Po rozpuštění vyndáme kastrolek z teplé vody a necháme trochu zchladnout.Vyzkoušela jsem tak, že sáhnutím bříškem prstu na čokoládu nesmí pálit.Vezmeme vařečku a vmícháme 1 vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu a 3 lžíce glukozy (JÁ DÁVALA JEN DOMÁCÍ GLUKOS.SIRUP A JDE TO TAKY) necháme stéct a poslední setřeme.(POKUD NEMÁTE GLUKOZU POUŽÍT KUKUŘIČNÝ SIRUP FUNGUJE STEJNĚ.)Promícháme jakmile se odděluje od stěn dáme na mikrotén a necháme ještě zchladnout.Pak ji prohňácáme v rukou a uděláme váleček.Při zpracování se vám může zdát že čokoláda si pouští tuk pokud se tohle stane je to známka,že je málo glukozy neváhejte a přidejte malou lžičku a zapracujte.Je to vyzkoušené nic nezkazíte.Tato čokoládová hmota je velmi vhodná na růže.Je pružná a dá se velmi dobře tvarovat.A hlavní je neroztéká se ani v horku drží tvar. Lístky jsem ničím nelepila krásně po jemném přitisknutí drží u sebe.
JEŠTĚ JSEM ZJISTILA,ŽE SE DÁ BÍLÁ ČOKOLÁDA I OBARVIT.DÁ SE TROCHU GELOVÉ BARVY DO GLUKOSOVÉHO SIRUPU A PAK SE ZAMÍCHÁ.BARVY JSOU KRÁSNĚ SYTÉ :-)

takhle vypadá ta růžička po dvou hodinách mimo lednici :-) Takže super (Tu druhou jsme už snědli :-)))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
24. 6. 2013, 19:49

nahlásit

trala
(upraveno)
7. 1. 2013, 18:52



nahlásit

koala28
(upraveno)
7. 1. 2013, 18:33
Asi budu trochu pomalejší :oD))) Píšete, když nemáte glukosu použít kukuřič. sirup. Takže pak dám 4 lžíce kukuřič.sirupu ? Díky Petra

nahlásit

iwettt
(upraveno)
17. 6. 2012, 22:38
Dobrý večer Martino, dá se použít klasická bílá mléčná čokoláda?
díky

nahlásit

lucik28
(upraveno)
31. 3. 2012, 21:00
super receptík
, ještě krásnější růžičky
, určitě vyzkouším až bude čokoláda







nahlásit

nesie1
(upraveno)
1. 4. 2012, 18:35
@lucik28
děkuji.Určitě vyzkoušejte
Je to moc dobrý
a chutná jako čokoládové karamelky





nahlásit

Zuzikk
(upraveno)
30. 3. 2012, 17:12
Vypadá to báááječně:o))
ale teda jsem nějak líná na to vyrábět si hmotu:o((



nahlásit

nesie1
(upraveno)
30. 3. 2012, 18:01
@Zuzikk
Děkuju.Udělat tu hmotu je taková rychlovka,až mě to samotnou překvapilo



nahlásit

Zuzikk
(upraveno)
30. 3. 2012, 18:32
@nesie1
Ale jo:o)) jenže nemám doma na to surovinu:o( krom čokolády tu mám doma pořád

nahlásit

nesie1
(upraveno)
30. 3. 2012, 19:18
@Zuzikk
Já si dělám domácí glukos.sirup a používám ho i fondánu,nebo mléčného marcipánu a vždycky to dopadlo dobře
DOMÁCÍ GLUKOSA 400g cukru krystal 200ml vody 1/2 lžičky kyseliny citronové Smícháme,vodu,cukr a kyselinu citronovou a VELMI POMALU zahříváme.Nesmí se to vařit.Nechat na plotně tak hodinu a občas promícháme.Čím častěji mícháte tím je glukosa světlejší.Opravdu se nesmí vařit pak je hnědá.Uchováváme ve sklenici při pokojové teplotě.pokud by se delším skladováním utvořily na dně krystalky,tak opatrně rozpustit v mikrovlnce. Tak snad jsem to opsala dobře






nahlásit
LEJLA
(upraveno)
1. 4. 2012, 18:01
@nesie1
dá se použít místo medu do mléčného marcipánu?díky
nahlásit

nesie1
(upraveno)
1. 4. 2012, 18:39
@LEJLA
Dá se použít.Teda mě se to s ní povedlo.Je hustá jak med.




nahlásit

Česťa kuba
(upraveno)
30. 3. 2012, 16:43
Nádherné
děkuji za recept, určitě někdy zkusím




nahlásit

nesie1
(upraveno)
30. 3. 2012, 18:04
@Česťa kuba
Děkuju.Určitě vyzkoušejte.Mě to strašně chutná a myslim,že z toho půjdou i figurky,protože se fakt v teple nerozpouští




nahlásit

gonzar
(upraveno)
30. 3. 2012, 15:28
Krásné růžičky.







nahlásit

nesie1
(upraveno)
30. 3. 2012, 16:23
@gonzar
Děkujííí
Od Vás je to pocta
máte krásné dortíky.Já se mám ještě co učit,ale tohle je opravdu mnam



nahlásit