(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
čokoládový dezert s hruškami
Potřebné ingredience
1/2 kostky droždí FALA
75 g polohrubé mouky
1 dl kefíru
100 g másla
75 g cukru krupice
2 vejce
2 lžičky kakaa
3 hrušky
1/2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
Příprava: 20 minut Kynutí: 40 minut Pečení: 30 minut
Postup přípravy
1. Malou dortovou formu vymažeme máslem a dno poklademe plátky z poloviny oloupaných hrušek.
2. Promícháme droždí s cukrem a kefírem, přilijeme zbytek vlažného másla, strouhaný loupaný zázvor, vejce a vše vymícháme. Přidáme prosátou mouku s kakaem a lehce zamícháme. Toto lité tučné těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout asi 20 minut.
3. Na hrušky nalijeme těsto, poklademe ostatními hruškami a necháme znovu na teplém místě vykynout asi 20 minut.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut a necháme v otevřené troubě chládnout. Vyklopíme a hotový dezert ozdobíme plátky zbylých hrušek a pocukrujeme.
2. Promícháme droždí s cukrem a kefírem, přilijeme zbytek vlažného másla, strouhaný loupaný zázvor, vejce a vše vymícháme. Přidáme prosátou mouku s kakaem a lehce zamícháme. Toto lité tučné těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou vykynout asi 20 minut.
3. Na hrušky nalijeme těsto, poklademe ostatními hruškami a necháme znovu na teplém místě vykynout asi 20 minut.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 30 minut a necháme v otevřené troubě chládnout. Vyklopíme a hotový dezert ozdobíme plátky zbylých hrušek a pocukrujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé