Šunková pizza
Potřebné ingredience
(dávka na 6 kusů o průměru 30 cm)
: 1/2 kostky droždí NOLI 42 g
500 g hladké mouky
250 ml vlažné vody
1 kávovou lžičku cukru krupice
1/2 kávové lžičky soli
20 ml oleje
oregáno, tymián
(Přidáním tymiánu a oregána přímo do těsta
získáme jeho výraznější chuť.)
Na směs: cibuli, pórek, zelenou papriku, anglickou slaninu, šunku, žampióny
Ostatní: rajčatový protlak, česnek, olivy, uzený sýr
Postup přípravy
Všechny ingredience na přípravu těsta vymícháme v hladkou nelepivou hmotu, kterou přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout. Hotové těsto rozdělíme na 6 bochánků, vyválíme na tloušťku 3 mm a vytáhneme na kruh o průměru cca 30 cm. Poté necháme 15 minut kynout.
Mezitím na pánvi orestujeme nakrájenou směs anglické slaniny, šunky, cibule, pórku, papriky a žampiónů. Můžeme ji dochutit pepřem, vegetou nebo jiným kořením.
Po 15 minutách přemístíme těsto do formy na pizzu a proděravíme na více místech vidličkou, aby se zachovala tenká vrstva těsta a těsto se při pečení nenadzvedávalo.
Poté potřeme rajčatovým protlakem, lisovaným česnekem a dopředu připravenou orestovanou směsí. Pečeme 10 - 5 minut při teplotě 180 °C . Uzený sýr a olivy doporučujeme přidat 5 minut před koncem doby pečení.
Mezitím na pánvi orestujeme nakrájenou směs anglické slaniny, šunky, cibule, pórku, papriky a žampiónů. Můžeme ji dochutit pepřem, vegetou nebo jiným kořením.
Po 15 minutách přemístíme těsto do formy na pizzu a proděravíme na více místech vidličkou, aby se zachovala tenká vrstva těsta a těsto se při pečení nenadzvedávalo.
Poté potřeme rajčatovým protlakem, lisovaným česnekem a dopředu připravenou orestovanou směsí. Pečeme 10 - 5 minut při teplotě 180 °C . Uzený sýr a olivy doporučujeme přidat 5 minut před koncem doby pečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé