(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Švestkový koláč
Potřebné ingredience
(dávka na 2 větší koláče)
1 kostku droždí NOLI 42 g
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
125 g tuku na pečení
50 g cukru
1 vejce
sůl
náplň: 1 kg švestek
500 g ovocného jogurtu
3 vejce
vanilkový cukr
Doba přípravy: 75 minut
Postup přípravy
1. Do mísy vsypeme mouku, přidáme sůl, cukr a promícháme, přilijeme vlažné mléko a rozpuštěný tuk, přidáme jedno vejce a rozdrobíme kostku droždí. Pečlivě promícháme, až vznikne hladké řidší těsto, které v přikryté míse necháme asi 25 minut vykynout.
2. Mezitím vypeckujeme švestky a připravíme si 2 větší plechy, které vymažeme tukem.
3. Na každý plech vlijeme polovinu těsta, rukou namočenou v oleji upravíme hmotu na větší kulaté koláče, polijeme jogurtovou zálivkou a poklademe švestkami.
4. Koláče necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do horké trouby a pečeme dozlatova asi 30 – 35 minut při teplotě 160 0C. Koláče krájíme až studené a podáváme ozdobené moučkovým cukrem.
Jogurtová zálivka: ovocný jogurt prošleháme s vejci a vanilkovým cukrem.
2. Mezitím vypeckujeme švestky a připravíme si 2 větší plechy, které vymažeme tukem.
3. Na každý plech vlijeme polovinu těsta, rukou namočenou v oleji upravíme hmotu na větší kulaté koláče, polijeme jogurtovou zálivkou a poklademe švestkami.
4. Koláče necháme ještě asi 20 minut kynout, pak vložíme do horké trouby a pečeme dozlatova asi 30 – 35 minut při teplotě 160 0C. Koláče krájíme až studené a podáváme ozdobené moučkovým cukrem.
Jogurtová zálivka: ovocný jogurt prošleháme s vejci a vanilkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé