(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
semifréda 4 druhy- mandarinková,pařížská,tvarohová,krém z bílé čokolády
Potřebné ingredience
dle postup přípravy
Postup přípravy
Těsto tmavé:
2 skleničky pol.mouky,1 skl.cukru,1/2 skleničky oleje,1 skl.vlažného mléka,3 lžíce kakaa,1 kypr.prášek,3 celá vejce.Smíchat,dát na plech,upéct.
Těsto světlé:
11/2 hr.pol.mouky,2 vejce,1 hr.mouč.cukru,1kypr.prášek,1/2 hr.oleje a 1/2 hr.mléka.Smíchat,dát na plech,upéct.
Mandarinkový krém:
1 balíček pudinku bez vaření de.oetker,ztuž.šlehačky,1 šlehačka trvanlivá,2 mand.kompoty.Věci dáme do velké uzavíratelné nádoby,zavřeme.A třeseme s tím tak dloho dokud to neni tuhé.Potom dáme na piškot.
Krém pařížský:
2šlehačky na šlehání 30% a více,2led.kaštany,...Den předem si svaříme šlehačky a kaštany (musí se vařit ne ohřát).Necháme vychladnout a pak dáme do ledničky.Druhý den vyšleháme do krému.
Tvarohový s jahodama s rosolem:
2tvarohy,m.cukr dle chuti,1šlehačka na šlehání,1 práškový želatinový ztužovač dr.Oetker-za studena
šlehačku ušleháme,dáme do ledničky.Ušleháme tvaroh s mouč.cukrem.Připravíme si za studena želatinu a vmícháme do tvar.krému.Nakonec zlehka vařečkou zašleháme šlehačku.
Krém z bílé čokolodáy:
300ml.mléka,1van.pudink,bílá čokoláda-tabulka,1máslo,m.cukr
Mléko dáme do hrnce,přidáme van.pudink a povaříme.Jakmile začně pudink houstnout dáme do něj nalámanou bílou čokoládu a když se pudink a čokoláda spojí můžeme směs sundat z plotny.Do ještě teplé kaše vmícháme kousek másla a necháme vychladnout.Máslo s mouč.cukrem si ušleháme a nakonec přimícháme po částech krém z bílé čokolády.
zdobíme dle fantazie
2 skleničky pol.mouky,1 skl.cukru,1/2 skleničky oleje,1 skl.vlažného mléka,3 lžíce kakaa,1 kypr.prášek,3 celá vejce.Smíchat,dát na plech,upéct.
Těsto světlé:
11/2 hr.pol.mouky,2 vejce,1 hr.mouč.cukru,1kypr.prášek,1/2 hr.oleje a 1/2 hr.mléka.Smíchat,dát na plech,upéct.
Mandarinkový krém:
1 balíček pudinku bez vaření de.oetker,ztuž.šlehačky,1 šlehačka trvanlivá,2 mand.kompoty.Věci dáme do velké uzavíratelné nádoby,zavřeme.A třeseme s tím tak dloho dokud to neni tuhé.Potom dáme na piškot.
Krém pařížský:
2šlehačky na šlehání 30% a více,2led.kaštany,...Den předem si svaříme šlehačky a kaštany (musí se vařit ne ohřát).Necháme vychladnout a pak dáme do ledničky.Druhý den vyšleháme do krému.
Tvarohový s jahodama s rosolem:
2tvarohy,m.cukr dle chuti,1šlehačka na šlehání,1 práškový želatinový ztužovač dr.Oetker-za studena
šlehačku ušleháme,dáme do ledničky.Ušleháme tvaroh s mouč.cukrem.Připravíme si za studena želatinu a vmícháme do tvar.krému.Nakonec zlehka vařečkou zašleháme šlehačku.
Krém z bílé čokolodáy:
300ml.mléka,1van.pudink,bílá čokoláda-tabulka,1máslo,m.cukr
Mléko dáme do hrnce,přidáme van.pudink a povaříme.Jakmile začně pudink houstnout dáme do něj nalámanou bílou čokoládu a když se pudink a čokoláda spojí můžeme směs sundat z plotny.Do ještě teplé kaše vmícháme kousek másla a necháme vychladnout.Máslo s mouč.cukrem si ušleháme a nakonec přimícháme po částech krém z bílé čokolády.
zdobíme dle fantazie
1
2
3
4
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
30. 4. 2013, 12:37
daskas1
(upraveno)
24. 3. 2013, 18:25
moonnca
(upraveno)
26. 1. 2013, 14:35
Prosím, ty mandarinkové kompoty slijete, nebo dáváte i se šťávou?
stastna.m
(upraveno)
30. 4. 2013, 11:48
@moonnca
koukám,že odpovídám pozdě....celé kompoty
dorty
(upraveno)
26. 3. 2012, 18:34