Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Kynutý závin s jablky a mrkví

0.0
Kynutý závin s jablky a mrkví

Potřebné ingredience

1 kostku droždí NOLI 42 g

400 g špaldové mouky

200 g hladké mouky

150 ml sezamového oleje

270 ml ovesného, popř. sojového mléka

1 kávovou lžičku mořské soli

3 žloutky
lněné a sezamové semínka (dle chuti)

na náplň:
najemno strouhané jablka a mrkev
rozinky na doslazení (popř. med, slad nebo třtinový cukr)

Postup přípravy

Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Poté potřeme náplní a stočíme do závinu.
Pečeme 10 minut při teplotě 170 °C a 10 - 15 minut při teplotě 160 °C. Po upečení potřeme závin olejem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie