(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Vaječný likér / Egg nog dle SAMA DOMA !!!! Bez alkoholu ten si můžete dodat dle chuti !!!
Potřebné ingredience
250 ml mléka 250 ml smetany 2 muškátové oříšky, rozčtvrcené + špetku tohoto koření, nastrouhaného na ozdobu 4 žloutky 6 lžic moučkového cukru
Postup přípravy
doba přípravy 15–30 minut
Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
POZOR – směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)
Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.
Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak…), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.
PS: Já dala smetanu 33% :D
Mléko, smetanu a čtvrtky muškátového oříšku přiveďte k varu. V rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí.
POZOR – směs se nesmí vařit! (Elegantním řešením je vodní lázeň: postavte rendlík do kastrolu s vodou.)
Vyjměte čtvrtky muškátového oříšku. Krém buď přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.
Egg nog nalévejte do nižších širokých sklenic a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte štamprli alkoholu (whisky, rum, koňak…), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.
PS: Já dala smetanu 33% :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:50
hmmm,tak to musím zkusit,vaječňák mám ráda a krapet rumu nebude vadit
barchetta
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:33
Báječný!!! V alko i nealko verzi.. nealko jsme si dali ještě za tepla - radím posypat navíc hladinku skořicí - pak nemá chybu!! a po vychlazení jsme přimíchali trošku rumu - lepší vánoční likér jsem ještě nepila! Snad jen ve Vídňi na vánočních trzích.. díky!