(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
♥♥♥KEDLUBNOVÉ ŘÍZEČKY♥♥♥
Potřebné ingredience
4 porce - 4 menší kedlubny, 2vejce, sůl, cca 100ml mléka, 120g hladké mouky, 4lžíce hořčice, solamyl na obalení kedlubnových plátků, olej na smažení. NA DIP: 50ml majonézy, 4 lžíce smetany 12%, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce nasekané cibule, 1 lžička nasekaných kaparů, sůl, pepř, 1-2 lžičky citronové šťávy
Postup přípravy
Kedlubny olopejte, uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Poté vyjměte a nechte vychladnout, poté nakrájejte na silnější plátky. Mezi tím si můžete připravit těstíčko. Z mléka, žloutků, hladké mouky a soli vymíchejte hladké těstíčko. Nakonec do něj opatrně zapravte tuhý sníh z bílků. Jednotlivé plátky kedlubny osolte, potřete hořčicí a obalte v solamylu. Postupně je pak namáčejte v připraveném těstíčku a smažte v rozpáleném oleji do zlatova.
DIP: majonézu zřeďte smetanou a bílým vínem, přidejte všechny ostatní suroviny a promíchejte. Dip podávejte ke kedlubnovým řízečkům spolu s vařenými bramborami. Komu se nechce dělat dip může vynechat či upravit dle své chuti. Ale je výborný.
DIP: majonézu zřeďte smetanou a bílým vínem, přidejte všechny ostatní suroviny a promíchejte. Dip podávejte ke kedlubnovým řízečkům spolu s vařenými bramborami. Komu se nechce dělat dip může vynechat či upravit dle své chuti. Ale je výborný.
TĚSTÍČKO V KTERÉM NAMÁČÍME KEDLUBNY, POTÉ SMAŽÍME...
PODÁVÁME I S DIPEM...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Visnery
(upraveno)
7. 10. 2012, 13:58
Dnes jsem se chtela do receptu pustit, bohuzel v nem chybi informace kolik tech vajec musi byt. V postupu pisete neco o zloutkach a snehu z bilku, v ingrediencich ale nic o vejcich neni...takze kolik jich do receptu nakonec prijde?
manhartici
(upraveno)
16. 10. 2012, 7:46
@Visnery
NO JO POKUSÍM SE TO DOPLNIT
chalupnicka
(upraveno)
23. 3. 2012, 10:45
zajímavé
manhartici
(upraveno)
23. 3. 2012, 19:28
@chalupnicka
jilly
(upraveno)
23. 3. 2012, 9:41
urcite vyskusam
manhartici
(upraveno)
23. 3. 2012, 9:54
@jilly