(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zapečené kotlety se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové kotlety nebo jiné plátky masa, smetanu, brambory, sůl, pepř, kmín, trošku mléka, sádlo na vymazání
Postup přípravy
• Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
• Vymažeme si pekáč sádlem.
• Na dno pekáče dáme maso tak, aby plátky ležely vedle sebe.
• Potom klademe vrstvu oloupaných brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 - 0,75 cm silné plátky.
• Osolíme a posypeme kmínem, můžeme dát i více vrstev brambor.
• Klademe tak, aby maso nebylo vidět a další vrstva zakrývala mezery mezi bramborami.
• Lehce podlijeme vodou a dáme do trouby péct.
• Když je už maso skoro hotové, zalijeme vše sladkou smetanou s trochou mléka, nebo vody.
• Dopečeme do úplného změknutí a dozlatova.
Dobrou chuť...
• Vymažeme si pekáč sádlem.
• Na dno pekáče dáme maso tak, aby plátky ležely vedle sebe.
• Potom klademe vrstvu oloupaných brambor, které jsme nakrájeli na 0,5 - 0,75 cm silné plátky.
• Osolíme a posypeme kmínem, můžeme dát i více vrstev brambor.
• Klademe tak, aby maso nebylo vidět a další vrstva zakrývala mezery mezi bramborami.
• Lehce podlijeme vodou a dáme do trouby péct.
• Když je už maso skoro hotové, zalijeme vše sladkou smetanou s trochou mléka, nebo vody.
• Dopečeme do úplného změknutí a dozlatova.
Dobrou chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mamka001
(upraveno)
30. 8. 2006, 20:51
Dneska jsem to zrovna vařila,a přidala jsem na maso slaninu a na kostičky nakrájená rajčata,jinak vše stejné a můžu Vám říct,že to nemělo chybu!!! Určitě to vyzkoušejte!
Lukrato
(upraveno)
16. 8. 2006, 9:47
Ahoj, tohle jídlo zbožňujeme. Já vymastím pekáč máslem, dám vrstvu syrových brambor, posolím je, na to kolečka cibule, pak kotletky osolené, opepřené a trošku posypané Gyrosem, pak zase cibuli, brambory a navrch kmín. Po chvilce zaliju 2 smetanami a nechám zapékat, dokud není smetana béžová. Je to naprosto super žrádýlko a když nááááhodou něco zbyde, užírám to i studené tak dlouho, dokud není prázdný pekáč...
ani
(upraveno)
15. 8. 2006, 21:46
Ahoj, ja to maso napred ešte osmahnem na pánvi. Na tie brambory nakrájam ešte nahrubo cibulu, do smotany nastruham aidam a pak dam do trouby. Je to vyborne, cely obed v jednom hrnci.
Benjulka
(upraveno)
15. 8. 2006, 21:07
Já to zaliju rovnou tou smetanou ( dávám zakysanou). určitě všem doporučuji, je to fakt výborné.
kafinka
(upraveno)
15. 8. 2006, 19:44
Vařila jste před tím ty brambory nebo jste je tam dávala syrové? Díky.M.
mamka001
(upraveno)
3. 6. 2020, 13:47
@kafinka
nevařila dávám syrové.A pokud to chcete dělat s novými bramborami,můžete,jen dejte maso do trouby, tak na půl hodinky a brambory přidejte později...
petrulka
(upraveno)
16. 8. 2006, 8:27
@kafinka
Já dávám syrové, je to mňaminka
kytka74
(upraveno)
15. 8. 2006, 9:27
sme si pochutnali