(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Francouzské brambory-DĚKUJI KARIN
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1 kg vařených brambor 250 g pařížského salámu nebo uzeného masa 3 natvrdo vařená vejce 1 velká cibule sůl kmín pepř sádlo na vymazání pekáčku šálek mléka 2 vejce na zalití olej
Postup přípravy
Jak na to:
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Uvařené, studené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. V rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájený salám a krátce jej opečeme. Pekáček nebo jinou vhodnou misku vymažeme sádlem, na dno dáme vrstvu brambor, kterou posypeme špetkou kmínu a osolíme. Další vrstvu tvoří opečená uzenina s cibulí a na kolečka nakrájená vejce. Znovu opakujeme brambory, maso s cibulí, vejce, Poslední vrstvu tvoří brambory. Pak vše pokapeme tukem, posolíme, popepříme a v troubě zapečeme. Asi po 20 minutách zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a ještě asi 20 minut opékáme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hantonie
(upraveno)
5. 3. 2019, 10:52
já je dělám ze syrových brambor, nedávám vařená vejce, ale o to víc jich dám na zalití, cibulku syrovou na měsíčky mezi brambory a salám na kolečka také na brambory/ po celé ploše/
DRNDA 85
(upraveno)
4. 3. 2019, 18:26
Výborný, akorát nedávám vařená vejce, ale dám všechny na zalití... Pochutnali jsme si