Kuřecí kapsy
Potřebné ingredience
500g kuřecích řízků větší balení listového těsta zakysaná smetana dvě vajíčka niva 150g šunkového salámu
Postup přípravy
-Hotové maso nechejte prochladnout.
-Nivu nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do zakysané smetany. Dále přidejte jedno celé vajíčko. Druhé vajíčko si rozklepněte do hrnečku, rozmíchejte a polovinu vlijte do zakysané smetany (druhá polovina vám poslouží na potření kapes. Lehce osolte (myslete na to, že Niva je sama o sobě celkem slaná).
-Listové těsto rozválejte, krájejte čtverce. Doprostřed každého čtverce položte kuřecí masoa pokryjte jej lžící směsi s Nivou.
-Směs přikryjte plátkem šunky.
-Zabalte a položte spojem dolů na plech vystlaný pečícím papírem.
-Potřete vajíčkem... případně posypejte sezamovým semínkem a pečte na 108st do té doby, než kapsy zezlatoví.
Hotové kapsy podávejte se zeleninovým salátem .
Skvělé na tomto receptu je, že si můžete kapsy připravit předem, stejně jako salát, a když přijdou přátelé, tak je jen strčíte do trouby a než vypijete první sklenku vína máte skvělou večeři hotovou...
Kuřecí řízky jemně naklepejte, rozdělte je na menší kousky a osolené a opepřené je osmahněte na pánvi (nejlepší je použít teflonovou pánev - buď úplně nasucho nebo pro chuť dát do pánve dvě lžíce oleje).
Hotové maso nechejte prochladnout.
TIP: Pokud třeba večer grilujeme, tak si maso připravím na grilu, jen tak, aby se zatáhlo a uvnitř propeklo, není nutné, aby mělo "kůrčičku".
Nivu nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do zakysané smetany. Dále přidejte jedno celé vajíčko. Druhé vajíčko si rozklepněte do hrnečku, rozmíchejte a polovinu vlijte do zakysané smetany (druhá polovina vám poslouží na potření kapes. Lehce osolte (myslete na to, že Niva je sama o sobě celkem slaná)
Listové těsto rozválejte, krájejte čtverce. Doprostřed každého čtverce položte kuřecí masoa pokryjte jej lžící směsi s Nivou.
Směs přikryjte plátkem šunky.
Zabalte a položte spojem dolů na plech vystlaný pečícím papírem.
Potřete vajíčkem... případně posypejte sezamovým semínkem a pečte na 108st do té doby, než kapsy zezlatoví.
Hotové kapsy podávejte se zeleninovým salátem .
Skvělé na tomto receptu je, že si můžete kapsy připravit předem, stejně jako salát, a když přijdou přátelé, tak je jen strčíte do trouby a než vypijete první sklenku vína máte skvělou večeři hotovou...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé