KUŘECÍ PLÁTEK ZAPEČENÝ SE SÝREM A SLANINOU
Potřebné ingredience
4 kuřecí řízky
200 g nivy
300 g eidamu
300 g anglické slaniny
hořčice, sůl, pepř, alobal
Postup přípravy
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plát masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso přendáme na plát alobalu, na maso dáme plátek slaniny, poklademe plátky nivy, opět překryjeme plátky anglické slaniny a zasypeme vydatně strouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme úplně. Dáme zapéct do trouby na 30-40 min.
Podáváme v vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. Příprava je poměrně rychlá a hodí se na slavnostní oběd pro více osob.
Podáváme v vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. Příprava je poměrně rychlá a hodí se na slavnostní oběd pro více osob.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé