Film
Potřebné ingredience
Ořechový korpus, kakaový krém šlehaný nad párou, marmeláda, mléčná hmota ze sušeného mléka, punčovina, dortové oplatky, gelové barvy zapracované do hmoty, bílá prachová barva
Postup přípravy
Korpus upečeme, vychladlý prořízneme, potřeme marmeládou a krém nastříkáme cukrářským sáčkem. Povrch potřeme tenkou vrstvou krému, nahoru vykrojíme z dortových oplatků kolo větší než je korpus, abychom horní část vyztužili. Povrch srovnáme punčovinou, potřeme krémem a dáme ztuhnout. Nejprve mléčnou hmotou obarvenou šedou barvou potáhneme horní část tak, abychom zakryli okraj i zespodu. Potom z černé hmoty vyválíme pásek a potáhneme bok, část pásku položíme nahoru. Z nebarvené hmoty, do které přidáme white prachovou barvu, vytvoříme větší obdélníčky a malé čtverečky, které přilepíme vodou kolem dokola.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
22. 3. 2012, 8:35
Moc pěkný dort