(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
croquembouche (profiterolky vyskládané do pyramidky)
Potřebné ingredience
Těsto: 120g másla, špetka soli, 1/2l vody, 250 g mouky, 6 vajec
Krém0,5 litru mléka,vanilkový puding , cukru krupice,máslo,
Postup přípravy
Vytvoříme si klasické ospalované těsto. Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečícím papírem, vytvořte malé kopečky. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 ºC asi 20 minut. Po upečení trošku pootevřete dvířka trouby a nechte pomalu vychladnout, aby těsto nespadlo. Kopečky při pečení vyběhnou a uvnitř budou duté.
Na krém si uvaříme hustý vanilkový puding, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Ppoté do něho za mixujeme máslo pokojové teploty. Nechte krém přendáme do cukrářškého sáčku a naplníme kuličky malým otvorem, který vytvoříte na jejich spodku.
Profiterolky poté máčíme do vytvořeného karamelu a skládáme do duté pyramidy na sebe.
Na krém si uvaříme hustý vanilkový puding, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Ppoté do něho za mixujeme máslo pokojové teploty. Nechte krém přendáme do cukrářškého sáčku a naplníme kuličky malým otvorem, který vytvoříte na jejich spodku.
Profiterolky poté máčíme do vytvořeného karamelu a skládáme do duté pyramidy na sebe.
další ukázka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dada34
(upraveno)
25. 3. 2012, 17:08
karmala
(upraveno)
18. 3. 2012, 16:05
zítra vyzkouším.Poradíte ještě jak děláte karamel?Díky
lenicka83
(upraveno)
18. 3. 2012, 17:47
@karmala
Jistě, ráda. Karamel dělám tak, že si nechám rozpustit na pánvičce s nepřilnavým povrchem cukr a až je rozpuštěný (mírně nahnědlý), tak do něho dám trochu másla a trochu šlehačky. vše dělám od oka. Když pak karamel ztuhne, není tak tvrdý a jednotlivé profiterolky se dají lehce vzít a sníst.