Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

croquembouche (profiterolky vyskládané do pyramidky)

0.0
croquembouche (profiterolky vyskládané do pyramidky)

Potřebné ingredience

Těsto: 120g másla, špetka soli, 1/2l vody, 250 g mouky, 6 vajec
Krém0,5 litru mléka,vanilkový puding , cukru krupice,máslo,

Postup přípravy

Vytvoříme si klasické ospalované těsto. Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečícím papírem, vytvořte malé kopečky. Pečte ve vyhřáté troubě při 180 ºC asi 20 minut. Po upečení trošku pootevřete dvířka trouby a nechte pomalu vychladnout, aby těsto nespadlo. Kopečky při pečení vyběhnou a uvnitř budou duté.
Na krém si uvaříme hustý vanilkový puding, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Ppoté do něho za mixujeme máslo pokojové teploty. Nechte krém přendáme do cukrářškého sáčku a naplníme kuličky malým otvorem, který vytvoříte na jejich spodku.
Profiterolky poté máčíme do vytvořeného karamelu a skládáme do duté pyramidy na sebe.

další ukázka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dada34 25. 3. 2012, 17:08
(Y) (Y)
karmala 18. 3. 2012, 16:05
(clamp) (clamp) (Y) zítra vyzkouším.Poradíte ještě jak děláte karamel?Díky
lenicka83 18. 3. 2012, 17:47
@karmala Jistě, ráda. Karamel dělám tak, že si nechám rozpustit na pánvičce s nepřilnavým povrchem cukr a až je rozpuštěný (mírně nahnědlý), tak do něho dám trochu másla a trochu šlehačky. vše dělám od oka. Když pak karamel ztuhne, není tak tvrdý a jednotlivé profiterolky se dají lehce vzít a sníst.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie