(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pařížský dort
Potřebné ingredience
1 balíček piškotů, 1 balíček kakaa (125 g), 4 dl vody, světlá želatina, 1 máslo (příp. rostlinný ztužený tuk), 150 g cukru moučky, 4 žloutky, šlehačka na ozdobu.
Postup přípravy
Ve vodě rozmícháme kakao a uvaříme. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Jednu třetinu krému odložíme a zbylé dvě třetiny smícháme s kakaovou vodou. V případě, že je hmota řídká, zahustíme ji želatinou připravenou podle návodu na balíčku. Polovinu kakaové hmoty dáme do dortové formy a vmáčkneme do ní piškoty. Na to rozetřeme odložený světlý krém a opět vmáčkneme piškoty. Postup opakujeme se zbylým kakaovým krémem. Hotové necháme uležet do druhého dne. Před podáváním ozdobíme a nakrájéme na porce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PAULUSS
(upraveno)
25. 7. 2009, 18:38
Chtěla bych se zeptat na pařížšký dort. Tento dotr jsem už dělala a vkládala jsem ho tento týden na tyto stránky a hned mě nadávali že sem dávám recepty z knížky OPAVIA.Že se sem dávaj vlastní recepty a ne kradené z knížky tak jsem to smazala a dnes jsem přišla na ten váš tak tomu teda nák nerozumím .Myslím že je každého věc co si sem dá.Přeji krásný den.