(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
1 kg hl.mouky,2 čl. soli,2 čl.octa,1 čl.kmínu,60g droždí,600ml vody,1 čl.cukru.(můžete přidat i chlebové koření)
Postup přípravy
Do větší mísy si dám mouku,udělám důlek a dám do něj kvasnice,vodu a cukr.Nechám vzejít kvásek,poté přidám zbytek přísad.Zadělám hladké těsto(já propracuju ručně,žádná velká dřina) a nechám přikryté 1hodinu kynout.Potom přenesu těsto na plech vyložený pečícím papírem ,vytvaruju bochník a nechám ještě 15 min.kynout.Mezi tím si vyhřeju troubu na 250 stupnů.Chléb peču 15 min.na těch 250 a poté 40 min.asi na 220-230 stupnů.Během pečení občas potírám slanou vodou s trochou oleje.Chlebík je výborný :-) Foto vložím jen co jej stihnu vyfotit.
Zamíchané těsto
Těsto krásně nakynulo
Vytvarovaný bochník na plechu a ted ještě chvíli bude kynout,než se vyhřeje trouba
Už nakynutý bochník(asi po 15 minutách)
Tak máme hotovo :-)
Dobrou chuť-
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Oblečková
(upraveno)
7. 4. 2012, 13:27
Chleba je výborný.....jednoduchý recept i postup. Výsledek skvělá chuť a vydrží týden. Doporučuji !!!