(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo
Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot
Postup přípravy
Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...
Těsto upečeme a necháme vystydnout.
Ušleháme pařížský krém a natřeme na piškot
Nakrájíme. Osvědčilo se mi krájet před posypáním Margotkou.
Posypeme nastrouhanou Margotkou a dáme vychladit
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anny84
(upraveno)
16. 8. 2018, 12:54
Výborné a jednoduché Děkuji za super recept na tyto řezy Anny
karma75
(upraveno)
15. 8. 2018, 11:59
vyzkouším
lidare
(upraveno)
15. 8. 2018, 11:12
budimericka
(upraveno)
14. 2. 2017, 21:03
nemá chybu je vynikající
Petka77
(upraveno)
12. 3. 2017, 20:47
@budimericka
Můžu se prosím zeptat jaký dávate cukr? Děkuji.
Ninouš
(upraveno)
12. 2. 2017, 19:44
Ráda zkusím. Díky
pavliiina
(upraveno)
11. 2. 2017, 22:22
lenca 01
(upraveno)
29. 1. 2017, 20:57
luxusní,jen se po něm zaprášilo díky za recept,Lenka.
kotrlka
(upraveno)
20. 10. 2015, 9:57
Rychlé a dobré, přidala jsem 1ks smetany a ledových kaštanů navíc...protože ten krém je vynikající a já pořád ochutnávám a ochutnávám
laskonka333
(upraveno)
28. 7. 2014, 10:23
brekota
(upraveno)
27. 7. 2014, 8:47
mohu se zeptat,na jak velký pekáč to pečete? děkuji
mnamnulka
(upraveno)
9. 8. 2014, 13:57
@brekota
25x37cm, ale když bude větší, tak se nic nedějě. Těsto nebude tak vysoké... Ale dobré to bude pořád stejně
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:36
Vlr.Buckova
(upraveno)
16. 3. 2014, 9:19
hanibaros
(upraveno)
16. 8. 2012, 13:15
Peču neustále, co jsem si Váš recept našla, buď jako řezy nebo i jako dort. Nakoupím vždy led. kaštany v akci a pak peču kdy si zrovna vzpomenu. Akorát tu margotku nahoru vynechávám a většinou sypu jen kakaem nebo nastrouhanou tatrankou. Moc díky a doporučuji !!!
Alismisa
(upraveno)
17. 4. 2012, 10:01
Radunko, i u nás měly řezy velký úspěch, pekla jsem na větším plechu, proto děkuji i za recept s větším množstvím . Měly jsme je už s Vaší verzí šlehačky i s klasickou bílou a oboje nám chutnaly, jen se zaprášilo . Moc děkuji ....krásné jarní dny....Ali
mnamnulka
(upraveno)
17. 4. 2012, 20:29
@Alismisa
Díky moc za pochvalu. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali
Gackulka
(upraveno)
9. 4. 2012, 19:41
Díky za recept rychlý a výborný měla jsem s ním doma úspěch zítra ho nesu do práce tak jsem zvědavá co na to ženy řeknou doufám že jim bude chutnat tak jako nám
mnamnulka
(upraveno)
10. 4. 2012, 10:17
@Gackulka
Tak to budu držet palce
Aaalenkaaa
(upraveno)
9. 4. 2012, 13:32
Udělala jsem je, jsou super, hlavně teda že je to fakt jednoduché smíchání všeho najednou dohromady, rychle upečeno.... mě i ten korpus moc chutnal, přišel mi nadýchaný a vláčný, ne jako paní přede mnou.... Příště místo margot zkusím jen postrouhat čokoládou (z velikonočních zajíců ) myslím, že to bude stačit
mnamnulka
(upraveno)
9. 4. 2012, 18:57
@Aaalenkaaa
Díky. Jsem moc ráda že řezy chutnaly. Jedna paní v komentářích dala nahoru postrouhanou tatranku - to je taky super nápad...
nelinka.micinka
(upraveno)
9. 4. 2012, 11:43
Mňam!
lesimka
(upraveno)
7. 4. 2012, 20:38
Dobrý den,malinko mě korpus připadal težší a to jsem dala více mléka i oleje.Pařížská dobrá,ale postrouhám kaštany ta margot mi připadá,že se tluče s tou pařížskou šlehačkou.Peču opravdu hodně,ale úplný zázrak bych neřekla.Ale šlehajdu si dám do receptů dík,korpus mě neoslovi.
jablcko111
(upraveno)
16. 8. 2012, 13:30
@lesimka
to bolo asi tým, že ste dali viac oleja i mlieka. olej to zákonite urobí ťažím
mnamnulka
(upraveno)
8. 4. 2012, 9:02
@lesimka
Díky za názor. Nám to chutná přesně tak, jak to je. Ale každému chutná něco jiného... a o tom to je. Vymazlit si recept podle svého.
marfanov
(upraveno)
7. 4. 2012, 8:52
jj, byly tu hitem už před čtyřmi lety http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12050 jsou vynikající
mnamnulka
(upraveno)
7. 4. 2012, 9:15
@marfanov
Máte pravdu, jsou vynikající. Tyto řezy jsou od mojí maminky (nebo už od mojí babičky???) - pečeme je, co si pamatuji. Ale žádný recept si nepřisvojuji, protože v podobných obměnách jsou stále stejné už od našich babiček.
papaja1
(upraveno)
6. 4. 2012, 10:09
Nejlepší, nejrychlejší zákusek MMB!!! Už jiný nedělám a všem chutná.
mnamnulka
(upraveno)
6. 4. 2012, 21:12
@papaja1
Díky. Veselé velikonoce