(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jahelné koláčky
Potřebné ingredience
1 hrnek bio jáhel od probio, 2 hrnky moštu, sůl, špetka perníkového koření od Sonnentor.
Na krém potřebujeme půl pytlíčku bio nesířených rozinek, 4 sušené bio meruňky, půl lžíce Tahini másla, trochu moštu
Postup přípravy
Jáhly dáme vařit s moště, kořením a solí cca 15 minut, nejprve na velký plamen, poté oheň stáhneme. Když jsou jáhly vařené, tak tyčovým mixerem uděláme kašičku, můžeme přilít ještě mošt nebo vodu a vytváříme placičky, které plníme krémem. Krém si uvaříme tak, že dáme rozinky, meruňky vařit v moště. Potom vše rozmixujeme společně s Tahini máslem a plníme koláčky. Dáme zapéct do trouby. Je to vynikající svačinka pro děti nebo můžeme použít jako vánoční cukrovíčko.
TÍMTO BYCH CHTĚLA PODĚKOVAT TEREZCE SVATOŠOVÉ- KRONESOVÉ, ŽE MI VČERA NA CVIČENÍ UMOŽNILA OCHUTNAT TYTO SKVĚLÉ KOLÁČKY A PŘIDALA I SVŮJ RECEPT
TÍMTO BYCH CHTĚLA PODĚKOVAT TEREZCE SVATOŠOVÉ- KRONESOVÉ, ŽE MI VČERA NA CVIČENÍ UMOŽNILA OCHUTNAT TYTO SKVĚLÉ KOLÁČKY A PŘIDALA I SVŮJ RECEPT
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sonka
(upraveno)
1. 4. 2008, 13:27
Můžete použít mošt a nemusíte . . . s moštem budou jáhly pikantnější. Já používám mošt z Plusu tedy - je to takový biodžusík nebo mošt z Bílých Karpat Ať se zadaří
nahlásit
bufanda
(upraveno)
31. 3. 2008, 14:47
Milá Soňo, chystám se je dělat ... mohla byste mi poradit jaký mám použít mošt??? Děkuji až je vytvořím, tak Vám určitě napíšu, jak se dílko zdařilo Dáša
nahlásit